Đubooks

‘Trg dijamanata’ odličan je roman koji će vas uvući u priču svojim autentičnim jezikom bez suvišnih detalja

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 29.01.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Poseban šarm ovom djelu daje to što je pisan u prvom licu

Knjiga “Trg dijamanata” još je jedna u nizu odlične serije “Europom u 30 knjiga” izdavačke kuće VBZ, kroz koju smo dosad upoznali brojne europske pisce. Spisateljica Merce Rodoreda slovi kao najznačajnija katalonska književnica 20. stoljeća, a ovaj roman kao jedan od najvažnijih.

Knjiga je zanimljiva jer se fokusira na glavnu junakinju, a ne na nevažne okolne detalje

Kroz 200 stranica knjige u to se i sami možete uvjeriti, jer je “Trg dijamanata” zaista odličan roman koji vas vodi kroz svijet Barcelone u 30-ih godina prošlog stoljeća.

Pripovjedačica knjige je Natalia u koju se zaljubite na samom početku knjige jer vas osvoji svojim posebnim šarmom. Tijekom čitanja saznajete samo ono što se događa pripovjedačici, bez dosadnih okolnih detalja, jer bit knjige i jest ona – Natalia.

Na početku je sve idlično, a onda počinju problemi

Djevojka na slavlju na Trgu dijamanata susreće nepoznatog mladića Quimeta koji joj je na prvu jako antipatičan, ali je svejedno šarmira. Natalia i Quimet se ubrzo vjenčaju, a kako su oboje iz skromnih obitelji, jednako tako se i skrase.

Život im ispunjavaju male radosti, a ubrzo postaju i roditelji dvoje djece. Problemi nastaju kada se Quimetu uzgoj golubova pretvori u opsesiju, a zbog toga trpi cijela obitelj.

Kako na sve Natalia gleda i kakva rješenja pokušava pronaći, ipak sami morate provjeriti u nastavku knjige. Roman koji naizgled djeluje iznimno dosadan, zaista se pretvori u jako lijepu priču kroz koju saznate puno više od onoga što ste na početku očekivali.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 29.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr