Đubooks 📚

‘Sve, baš sve’ predivna je priča Nicole Yoon koja će vas potaknuti da svaku priliku u životu maksimalno iskoristite

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 21.04.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Iako je ovo naizgled priča za tinejdžere, prepuna je poruka iz kojih sve generacije mogu mnogo naučiti

Nedavno sam pročitala na nekom portalu da se knjiga “Sve, baš sve” preporuča fanovima nove Netflixove serije “13 reasons why” i moram priznati da nisam shvaćala poveznicu sve do završetka knjige. Knjiga kod nas izlazi 25. travnja u nakladi Znanja, a po knjizi je snimljen i film koji možete pogledati u kinima od 18. svibnja.

Zaljubljenost je natjera da se suoči sa strahovima

Centar priče je Madeline Whittier, djevojka koja je doslovno alergična na cijeli svijet. Već 17 godina nije izašla iz kuće, a jedini ljudi koje viđa su njezina majka i medicinska sestra Carla koja svakodnevno brine o njoj. U nekom momentu u kuću pored Madeline doseli se nova obitelj, čiji je najzanimljiviji član Olly u kojeg se Madeline ubrzo zaljubi i preokrene joj se cijeli svijet. Ta situacija nikome nije čudna osim njezinoj majci, koja sve više strahuje da će se nešto grozno dogoditi njezinoj kćeri. Olly i Madeline svakodnevno pričaju, otkrivaju jedan drugome svoj svijet, a u jednom trenutku Madeline odluči s njim pobjeći i otkriti svijet pod svaku cijenu. E sada tu moram stati jer ako nastavim išta pisati, morat ću vam otkriti najzanimljiviji dio knjige.

Knjiga nosi važnu poantu

Knjiga „Sve, baš sve“ pokupila je odlične kritike diljem svijeta, a ima i zašto. Osim odličnog stila pisanja Nicole Yoon, njezin suprug David potrudio se knjizi dati dodatan duh ilustracijama koje prate priču nesretne Madeline. Unatoč tome što je knjiga naizgled pisana za tinejdžere, daleko je od toga po svojim porukama i samoj poanti. Pogotovo dio u kojem shvatite da jako puno toga u svom životu ne možete kontrolirati, a kada za to dobijete priliku, iskoristite je maksimalno. Knjiga je odlično pisana, likovi su zaista zanimljivi, a nadam se da će i film biti jednako dobar. Sve preporuke.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 21.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr