Đubooks 📚

‘Sjećanje na petak’: Psihološki triler u kojem vas apsolutno svaki događaj iznova iznenadi

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:07 25.06.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Priča je odlično složena u smislu psihološkog trilera i u smislu opisa emocija kroz koje glavni lik prolazi

“Sjećanje na petak” peta je knjiga u seriji o Freida Klein, a radi se o psihološkom trileru koji će vas barem tri puta kroz priču iznenaditi. Spisateljica Nicci French poznata je po neočekivanim zapletima i raspletima, a odličan posao nije joj promaknuo ni s ovom knjigom.

Knjiga počinje šokantnim vijestima za Freidu. Tijelo njezinog bivšeg ljubavnika pronašli su u Temzi, a ona postaje glavni sumnjivac u istrazi ubojstva. Situaciju ne olakšava ni činjenica da su na njegovom tijelu pronašli narukvicu s njezinim inicijalima. Umjesto da surađuje s policijom, Freida kreće u svoju istragu te želi što prije otkriti tko je ubojica. Uskoro postaje jasno da je sama ona meta svih istraga te se pokušava izvući najbolje što može.

Freida se do kraja knjige suočava s kompliciranim situacijama, u jednom trenutku se čak i njezini prijatelji premišljaju hoće li stati na njezinu stranu, a ishod svake od spomenutih priča doista je neočekivan. Priča je odlično složena u smislu psihološkog trilera i u smislu opisa emocija kroz koje glavni lik prolazi.

Ne želim vam otkriti previše, pa najbolje da se sami bacite u pustolovine s Freidom

„Sjećanje na petak“ teško je opisati bez da se otkriju važni dijelovi priče koje sami morate pročitati. Nije fora odmah ubaciti „spoiler“, već jednostavno pronađite knjigu i bacite se u pustolovine s Freidom. Priznajem, ovo je prva knjiga iz spomenute serije koju sam pročitala, ali nadam se ne i zadnja. Priča nije potpuno vezana uz prijašnje knjige, ali koliko sam uspjela uhvatiti po Goodreadsu, nije loše pročitati prva četiri nastavka prije nego se uhvatite ovog dijela. Kako god se okrene, sve preporuke.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:07 25.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr