Đubooks 📚

#Šefica će svaku od nas naučiti da konačno izađemo iz komfort zone i radimo ono u čemu zaista uživamo

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.06.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Za Sophiju Amoruso sam iskreno prvi put čula prije nešto više od mjesec dana kada je na Netflixu osvanula serija ‘GirlBoss’ po uzoru na njezinu istoimenu knjigu

Žena je odmah na prvu totalno cool, ali zapravo je više cool pozadina njezine priče. Amoruso je osnivačica popularnog brenda Nasty Gal, a #GIRLBOSS je apsolutni pokret i svaka čast što se sjetila napisati knjigu. Još više svaka čast na seriji, ali malo kasnije o tome.

Knjiga je prepuna savjeta kako iskoristiti svoj potencijal

Knjiga opisuje svaki Sophijin korak prema vrhu jednog od najuspješnijih brendova na svijetu, a unatoč tome što se možda čini kao prepotentna kučka koja samo pametuje svima oko sebe, shvatite da se žena jednostavno našla na pravom mjestu u pravo vrijeme i iskoristila sve svoje potencijale. Knjiga nije pametovanje, već savjeti jedne od najuspješnijih mladih dama trenutno, koja je eto slučajno dobila i seriju po sebi. Što se dotične tiče, kod nje ništa nije slučajno. Svoj biznis je pokrenula na eBayju preprodajom vintage odjeće te je na kraju osnovala službenu tvrtku koja posluje u apsolutnom plusu od samog početka do danas.

Sophia Amoruso ima dobar ‘point’ za koji se čini da je samo njoj uspio, ali evo, doista postoje takve priče. Ne trebate biti najpametniji na svijetu i imati sve o biznisu u malom prstu, već samo morate imati malo više muda od drugih ljudi, biti malo ludi i krenuti u ono što zaista volite i u čemu jedino uživate. Kroz knjigu Sophia opisuje sve osobne uspone i padove i sa strane sada koja su njezina politička opredjeljenja, što je sve ludo ili ne ludo napravila kroz karijeru, s njom se možete slagati ili ne morate, ali na kraju svega svaka joj čast na tome što je napravila.

Potaknut će vas da izađete iz komfort zone

#ŠEFICA je knjiga koja će vas pokrenuti malo da se mrdnete iz svoje komfort zone u kojoj svi volimo biti, da napravite ono što ste oduvijek htjeli i da shvatite da ne morate zauvijek biti na tom poslu kojeg trenutačno jako mrzite. Serija koja je snimana po knjizi nije skroz vjerodostojna jer je dosta toga izvučeno iz konteksta, ali je jako dobro opisana Sophijina ideja o svemu. Totalno lajkam i knjigu i seriju i okej je ako i mene sad hejtate jer sam toliki fan, ali dajte joj šansu, odlična je.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

ĐUBOOKS

Donosimo ekskluzivni ulomak knjige ‘Stakleni mač’

Znanje nam uskoro donosi novo izdanje nastavka književnog serijala o grimiznoj kraljici, koji donosi borbu između vojske koja uz glavnu protagonisticu ulazi u spektakularan sukob s podanicima okrutnog kralja koji želi njihove moći iskorištavati za razvitak svoje nepobjedive moći

Povratak na Net.hr