Đubooks

Puno više od ljubića: ‘Kad sam bila nevidljiva’ je knjiga koju namjerno nisam do kraja pročitala da vam je ne spoilam

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 01.10.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

“Knjiga vas „uhvati“ od samog početka i ne možete je prestati čitati jer vas totalno zanima što se događa, tj. što se dogodilo da su dvoje naizgled nevine djevojke postale toliko zatvorene i iz toga se ne mogu izvući”

Dorothy Koomson je dosta moćno ime u popularnoj književnosti, a unatoč tome što vam se čini da ćete krenuti u još jedan ljubić kada vidite njezine knjige, priče su malo kompliciranije od toga. Jedna od njih je i “Kad sam bila nevidljiva”.

Knjiga se vrti oko dvije najbolje prijateljice (skoro) istog imena, Veronice Harper i Veronike Harper. Upoznale su se još kao djevojčice kada su krenule u isti razred, a osim istih imena ih je povezivala i ljubav prema baletu.

Njihovo prijateljstvo od starta je djelovalo kao da im je suđeno, no ono na što nisu računale su svi problemi koji su im se događali tijekom života. Svaka je krenula svojim putem, ali taj put je prožimao zajednički razlog zbog kojeg se na kraju ipak ponovno moraju susresti.

‘Još je nisam do kraja pročitala i to namjerno, zato što vam je nisam htjela spoilati (a znam da bih to sigurno napravila)’

Znanje

Knjiga vas „uhvati“ od samog početka i ne možete je prestati čitati jer vas totalno zanima što se događa, tj. što se dogodilo da su dvoje naizgled nevine djevojke postale toliko zatvorene i iz toga se ne mogu izvući. Srećom, knjiga je isprepletena trenutnim situacijama i prošlim uzrocima tih situacija, a jedino ću vam reći da namjerno nisam do kraja pročitala knjigu, da ne „spoilam“ sve, jer bi sigurno to napravila.

Ovog puta ćemo skupa morati otkriti zašto je jedna od njih promijenila ime i godinama živjela van svog života, jer ono što nam prva polovica knjige otkriva nije sigurno stvarni razlog. S druge strane, jedna od njih se zaredila i odlučila je izaći iz samostana zbog „druge“ Veronike. Ok, nećemo se zavaravati, otkrila sam o čemu je riječ, ali i dalje morate uzeti knjigu u ruke i pustiti se u cijelu priču. Sjajna je, bez zadrške.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 01.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

ĐUBOOKS

Donosimo ekskluzivni ulomak knjige ‘Stakleni mač’

Znanje nam uskoro donosi novo izdanje nastavka književnog serijala o grimiznoj kraljici, koji donosi borbu između vojske koja uz glavnu protagonisticu ulazi u spektakularan sukob s podanicima okrutnog kralja koji želi njihove moći iskorištavati za razvitak svoje nepobjedive moći

Povratak na Net.hr