Đuboks

‘Priče za laku noć za mlade buntovnice’ jedna je od najposebnijih knjiga koje sam dobila u ruke posljednjih godina

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 05.11.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Ova knjiga će te sigurno dotaknuti, na bilo koji način. Knjiga ima savršenu pozadinu, a priče žena urezat će ti se u pamćenje vjerojatno zauvijek

Svaka knjiga je posebna i svaka ima svoju čar, a jedna od najposebnijih koje sam dobila u ruke posljednjih godina je svakako “Priče za laku noć za mlade buntovnice”. Radi se o 100 inspirativnih priča o ženama koje su na svoj način zauvijek promijenile svijet te su zaslužile biti istaknute u ovakvoj zbirci.

Svaka priča je posebna na svoj način i zaista trebaš sama procijeniti koliko ova knjiga vrijedi

Sama pozadina knjige je fascinantna. Dvije mlade talijanske poduzetnice, Elena Favilli i Francesca Cavallo, prije nekoliko godina su došle na ideju napraviti posvetu zanimljivim ženama iz povijesti kako bi ih približile publici, a angažirale su ilustratorice iz čitavog svijeta da bi se projektu dao i poseban vizualni identitet. Za svoj projekt prikupile su više od milijun dolara te je “Priče za laku noć za mlade buntovnice” postala i najfinanciranija knjiga u povijesti prikupljanja novca za neki pothvat. Srušile su sve rekorde, a iz njihovog je pera nastao jedan od najljepših projekata u posljednje vrijeme.

Među 100 žena čije živote su opisale u obliku slikovnice kroz knjigu možeš pronaći političarke, borkinje za slobodu, boksačice, slikarice, balerine, aktivistice, ratnice, vozačice Formule 1, informatičarke, premijerke i brojne druge velike žene koje su svojim otkrićima i smjelosti svojih pothvata na neki način “zadužile” svijet.

Zapravo bi bilo jako ružno da bilo koju od žena posebno ističem jer je svaka priča posebna na svoj način i zaista trebaš sama procijeniti koliko ova knjiga vrijedi. Uostalom, idući tjedan počinje i Interliber pa ti ne bi trebalo biti teško doći do nje. Isključi sve oko sebe i upusti se u svih 100 predivnih priča, sigurno te neće razočarati “za laku noć”.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 05.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr