Đubooks📚

“Priča završava s nama”: Još jedna genijalna knjiga Colleen Hoover koja je s pravom osvojila titulu romana godine

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 26.11.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

“Ljubav i romantika definitivno su najveći adut ove popularne spisateljice, no knjigom „Priča završava s nama“ ipak je potaknula buru emocija u svakom od svojih čitatelja. Radi se o knjizi za koju iskreno ne znam što bih pametno rekla odmah u startu osim da je pročitate”

Colleen Hoover je apsolutna kraljica knjiga, a to će sigurno potvrditi svi koji pročitaju bilo koji od njezinih romana. Sva sreća pa se netko kod nas odlučio prevoditi njezine knjige, a ove godine u papiru se izašla u “Priča završava s nama”. Kažem u papiru, jer na Kindleu odmah po izlasku “ubijem” sve njezine knjige i onda mi bude žao jer moram čekati skoro godinu dana da izađe nova.

Prema Goodreadsu, ova knjiga je osvojila titulu „romana godine“ i brojne druge hvalospjeve, ali to je ipak slučaj i sa svim ostalim CoHo knjigama. No dobro, da ne hvalim previše Colleen, krenimo malo i o knjizi.

Ljubav i romantika definitivno su najveći adut ove popularne spisateljice, no knjigom „Priča završava s nama“ ipak je potaknula buru emocija u svakom od svojih čitatelja. Radi se o knjizi za koju iskreno ne znam što bih pametno rekla odmah u startu osim da je pročitate. Upozorenje bi se svakako trebalo dati jer se radi o napetom štivu koje u svakom od nas probudi nešto drugo, ali CoHo svaka čast što se odlučila pozabaviti i ovakvom tematikom.

‘Colleen ima hrpetinu fanova na Goodreadsu s razlogom, a ukoliko još niste ulovili neku od njezinih knjiga, krajnje vam je vrijeme’

Priča prati Lily Bloom koja odmah u prvih nekoliko stranica odlazi na sprovod svog oca te bježi u Boston, gdje par stranica kasnije upoznaje Rylea Kincaida na krovu zgrade. Ryle je zgodni neurokirurg koji ima problema s vezivanjem, no ipak Lily postaje iznimka. Osvojio je njezino srce zbog svoje nježne strane, no Lily čitavo vrijeme progoni pitanje zbog čega je baš ona ta radi koje je on odlučio promijeniti svoja pravila oko veza.

U jednom trenutku se u Lilyn život vraća Atlas Corrigan, njezina bivša velika ljuba koja će donijeti i prijetnju veze između Lily i Rylea. Zasad čisto dosta da znate to, jer sve ostalo je ipak u rukama same spisateljice koja je vrhunski opisala cijenu ljubavi.

Mnogi sa spisateljske scene kažu da nitko ne piše s toliko emotivnog naboja kao Colleen Hoover, a s tim se apsolutno slažem. Žena ima hrpetinu fanova na Goodreadsu s razlogom, a ukoliko još niste ulovili neku od njezinih knjiga, krajnje vam je vrijeme. Sve preporuke.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 26.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr