Đubooks

Povijesna fikcija: Nevjerojatnost ljubavi je idealna knjiga za blagdane, nemojte je propustiti

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 10:00 10.12.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

“Nevjerojatnost ljubavi” je knjiga o kojoj se priča već godinama, ne samo zbog naslova, već zbog čitave pozadine ovog djela

Čim je Hannah Rothschild najavila knjigu, odmah su krenule pretpostavke kakvi će biti likovi, o čemu će točno biti knjiga i sve što pravi knjigoljupci tračaju po Goodreadsu.

Slučajno otkriće

Annie McDee se doselila u London kako bi radila kao kuharica nakon što joj je srce slomio potpuno neprikladan muškarac. Neprikladan za nju, naravno. U jednom trenutku slučajno naleti na prljavu sliku, a u tom trenutku ni sama nije svjesna da će joj upravo to otkriće potpuno promijeniti život. Sliku planira pokloniti dotičnom muškarcu, no ni ta priča joj ne ide od ruke.

Ubrzo nakon toga se protiv svoje volje nađe u burnom londonskom umjetničkom svijetu, u kojem se svi pokušavaju dočepati njezine slike. Annie krene istraživati povijest slike te otkrije popis njezinih slavnih prethodnih vlasnika, ali i mračne tajne europske povijesti. Spisateljica se kroz ovu knjigu osvrće na sve segmente društva i emotivne pozadine svakoga od nas. Kroz nevjerojatnu priču o slici, Rothschild priča priče o njezinim bivšim vlasnicima, samoj Annie, njezinom odnosu s majkom te odlučnošću da ipak ljubavi da još šansi unatoč tome što joj je netko slomio srce.

Uvuci se pod dekicu sa čajem i uživaj

Hit knjiga Mozaik Knjige dolazi u pravo vrijeme, prije blagdana, kada smo svi već u fazi da puštamo sve tulume na miru i ostajemo kući ispod dekice čitati i uživati u knjigama. Ova je svakako najbolji izbor za takve trenutke jer se radi o knjizi kakvu sigurno još neko vrijeme nećemo susresti. Također, povijesna fikcija je jedan od najboljih žanrova jer nikada ne znate što je u priči istinito, što izmišljeno, a što je tek na vama da izmislite dok knjigu čitate.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 10:00 10.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr