Đubooks 📚

‘Ona prije mene’: Vrhunski napisana knjiga prepuna obrata i mračnih tajni koje izazivaju trnce kad se najmanje nadate

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 28.05.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Neka vas ne zavara predvidljiva radnja na početku knjige jer će vas priča, što dalje odmiče, polako početi šokirati

Kada pročitaš u recenzijama ‘napeti triler koji nećete moći ispustiti iz ruku’ samo si promisliš: “Ajme, ovo će biti dosadno”. Međutim, ne uvijek i vrijeme je možda da prestanem bit hejter. ‘Ona prije mene’ doista je napeti triler koji nećete moći ispustiti iz ruku, unatoč tome što mislite odmah na početku da znate cijelu radnju zbog par hintova koje ste pročitali. E, pa ne znate.

Ovu priču možemo očekivati i u filmskoj verziji

JP Delaney pisac je čiji prvi psihološki triler gledate upravo tu na slici, a radi se o čovjeku koji je knjige objavljivao i ranije pod drugim imenom. Srećom, ovu priču ćemo uskoro gledati i na filmskom platnu i moram priznati da obožavam čitati knjige koje će imati filmsku verziju samo da se mogu sama sa sobom svađati što je dobro napravljeno, a što ne. No dobro, dosta o hejtanju. Priča romana ‘Ona prije mene’ prati s jedne strane Jane koja je krenula u potragu za novim stanom, a paralelno je prati Emma za koju od starta znate da je preminula pod čudnim okolnostima.

Radnja je toliko dobra da ćete pročitati sve u jednom dahu

Ono što vam prvo zapne za oko je stanodavac u čiju kuću dolazi Jane, a koji ima milijun pravila po kojem se stanar mora ponašati. Ok, ja bih odmah pobjegla glavom bez obzira i ne bi ni ušla u tu kuću, ali ipak se tu radi o priči u koju se morate uživiti dok je čitate, što zaista nije teško. Jane pak odluči živjeti u toj kući, ali u isto vrijeme prokopava Emminu prošlost i pokušava dokučiti zbog čega je nesretna cura umrla. Dok kopa po njezinoj prošlosti, počinje uviđati da se ponaša po istim obrascima po kojima se i Emma ponašala te se počinje pitati čeka li ju ista sudbina. S druge strane, otkriva i pravu priču arhitekta u čiju se kuću uselila, ali nemojte da vas odmah prođu trnci, ipak pročitajte cijelu knjigu pa onda očekujte te iste trnce za koje ste sada odlučili da vas neće proći.

‘Ona prije mene’ odlična je knjiga, bez pretjerivanja. Radnja vas zaista goni da sve pročitate u jednom dahu, a sve je vrhunski napisano pa nećete imati problema ni s razbijanjem glave što je pisac htio reći. Sve preporuke.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 28.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

ĐUBOOKS

Donosimo ekskluzivni ulomak knjige ‘Stakleni mač’

Znanje nam uskoro donosi novo izdanje nastavka književnog serijala o grimiznoj kraljici, koji donosi borbu između vojske koja uz glavnu protagonisticu ulazi u spektakularan sukob s podanicima okrutnog kralja koji želi njihove moći iskorištavati za razvitak svoje nepobjedive moći

Povratak na Net.hr