Đubooks

Noćna škola dio je serijala o Jacku Reacheru, a bavi se aktualnom tematikom – terorističkim napadima

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 17.09.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Od svih novijih trilera koje sam pročitala, ‘Noćna škola’ jedan je od realnijih obzirom na to kakve vijesti nas prate iz dana u dan

Radi se o trileru čija je radnja smještena u Hamburgu, a autor Lee Child je odlično opisao čitavu priču koja se prema kraju sve više komplicira i prelazi u napeti roman kojeg ćete teško ispustiti iz ruke.

Serijal o Jacku Reacheru

Radi se o serijalu o Jacku Reacheru, a ova je knjiga smještena u 1996. godini u kojoj je Jack aktivan djelatnik vojske. Odlikovanje dobije ujutro, navečer ga šalju u školu, a u učionici su s njim agent FBI-a i analitičar CIA-e. Nitko od njih ne zna zašto su poslani u noćnu školu, a svi su vrhunski profesionalci u svome poslu koji su nedavno postigli veliki uspjeh. Nakon nekog vremena otkriju kako je džihadistička ćelija u Hamburgu dobila saudijskog teklića, čiji je razgovor slučajno načuo djelatnik CIA-e, a u kojem prenosi poruku kako ‘Amerikanac traži sto milijuna dolara’.

Reacher i dvojica drugih ljudi dobivaju zadatak pronaći tog Amerikanca, a u početku nisu ni svjesni težine zadatka kojeg su dobili. Jack Reacher ne namjerava gubiti vrijeme te u pomoć zove narednicu Frances Neagley s kojom je uvijek najbolje surađivao te kreću u potragu za Amerikancem. Unatoč tome što njihov zadatak iz stranice u stranicu postaje sve opasniji, ne odustaju od svog nauma.

Aktualna tema o terorističkim napadima

Na kraju, ako ne pronađu čovjeka kojeg su krenuli tražiti, svijet će pretrpjeti strašan teroristički napad. Child je definitivno knjigu odlično razradio, a negativci i tajne koje prate čitavu priču tjeraju vas prema neočekivanom raspletu čitave situacije. Za čitav serijal o Jacku Reacheru su otkupljena i filmska prava tako da ćemo sigurno u skoroj budućnosti za cijelu priču dobiti i filmsku inačicu.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 17.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr