ĐUBOOKS

‘Nakon tebe’: Ovo je odlično napisana knjiga, a ako ste voljeli ‘P.S. Volim te’, obožavat ćete je

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 02.10.2016 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Jojo Moyes je odlična spisateljica! Prvo sam malo bila ljuta na nju jer je napisala nastavak knjige o Louisi Clark i Willu Traynoru „Tu sam pred tobom“, a kada sam dotični pročitala, shvatila sam da očito svaka priča zaslužuje imati sretan završetak.

Ipak, završetak ni druge knjige to zapravo nije, jer daje puno prostora da se ova serija nastavi. Nadam se da će i biti tako, obzirom da smo se s drugom knjigom već dobro odmakli od same ideje prvog nastavka.

Objavljen je i film prema ovoj knjizi

Knjiga „Nakon tebe“ prati život Louise Clark nakon smrti Willa Traynora, koji joj je ostavio brdo novaca da ih iskoristi za sve ono što on sam nije mogao. Međutim, „Nakon tebe“ ima i jedan veliki problem. Obzirom da je objavljen film u kojem glavne likove glume Emilia Clarke i Sam Claflin, kako to misliš u drugoj knjizi nema Sama Claflina, a tako je zgodan?

Ok, možda malo krivo zvuči, ali totalno je drugačije pročitati nastavke knjige koja ima film, jer ti sam film nametne da glavne likove zamisliš onako kako su redatelji smislili, a ne ti sam. Pogotovo još jer druga knjiga skriva toliko detalja koje u prvoj nismo saznali, da je jednostavno krivo što nisu odmah snimili i objavili nastavak filma.

Bilo bi šteta da je ne pročitate

Sa strane zezancija, ova knjiga je iznimno dobro napisana (i prevedena) i zaista bi bilo šteta da je ne pročitate, kao i njen prvi dio. Možda malo podsjeća na „P.S. Volim te“, ali nam Cecelia Ahern nije dala to zadovoljstvo da napiše drugi nastavak i završi tragičnu priču u svijetlom izdanju. Jojo Moyes se s druge strane potrudila da se priča o Willu Traynoru ne razvodni te da glavni lik i dalje bude pozadina svega. Stvarno bih vam napisala o čemu se radi, ali sam shvatila da ni u opisima knjiga nema puno detalja o tome, pa ne bi bilo fer. Samo ću reći da naša hrabra Louisa ima još štošta za proživjeti i bez Willa, a gdje odlazi nakon ove knjige možemo samo pretpostaviti do idućeg nastavka (ako će ga biti).

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 02.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr