Đubooks📚

‘Mlijeko i med’: Zbirka poezije Rupi Kaur od koje sam očekivala da će biti samo okej, ali sam se dosta prevarila

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:00 29.10.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Spisateljica je u samo nekoliko riječi toliko uspjela pogoditi bit svake situacije da se naježite dok čitate svaku od pjesama

O Rupi Kaur se podosta priča u posljednje vrijeme i svi ju opisuju kao pravi književni fenomen. Jedva sam dočekala uzeti knjigu u ruke i vidjeti o čemu se radi, naravno s pretpostavkom da je samo OK, ništa posebno. Međutim, dosta sam se prevarila.

Knjiga „Mlijeko i med“ je štivo s kakvim se iskreno u životu nisam susrela. I nisam mogla vjerovati da poezija može biti tako dobra. Unaprijed isprike svim ljubiteljima poezije, ja jednostavno nisam neki fan.

„Mlijeko i med“ je zbirka poezije prodana u više od milijun primjeraka diljem svijeta, a čitatelje vodi na putovanje najgorim trenucima života. Spisateljica je u samo nekoliko riječi toliko uspjela pogoditi bit svake situacije da se naježite dok čitate svaku od pjesama. Knjiga je podijeljena u četiri poglavlja, od kojih se svako bavi drugačijom tematikom, ali na jednak način izražava ženstvenost, bol, ljubav i gubitak. Samo jedan isječak iz knjige dovoljan je da vas zaintrigira.

Knjiga je toliko specifična da će je svatko shvatiti na svoj način, pa ju je nepotrebno pretjerano opisivati

„ono što

vrijedi zadržati

ne bi te nikad pustilo da odeš“

Apsolutno je nepotrebno pretjerano opisivati knjigu, jer je toliko specifična da će ju svatko shvatiti na svoj način. Onako kako se trenutno osjećate, tako ćete i shvatiti knjigu. Poruke koje nam je spisateljica ostavila u njoj univerzalne su dovoljno da ih svatko shvati na svoj način i iz njih izvuče najbolje što može. I ne trebate biti hejteri, „Mlijeko i med“ je poezija zbog koje ćete razmišljati na sasvim drugi način o životu i to su poruke koje svatko u svakom momentu treba jer imate osjećaj da su pisane upravo za vas. O Rupi Kaur će se zasigurno pisati još dugo, a ove godine joj je objavljena i druga zbirka poezije.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:00 29.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr