ĐUBOOKS

‘Ludilo lorda Mackenzieja’: Zabavna pouka iz povijesti koja to zapravo i nije

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 05.02.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Ova je knjiga vrijedna svake pročitane stranice

Povijesne drame jedan su od zanimljivijih žanrova u posljednje vrijeme, a osim priča sa stvarnom pozadinom i izmišljenim dijalozima, pojavile su se mnoge spisateljice koje su se odvažile opisati vrijeme prije 150 godina u punom njegovom sjaju. Jedna od njih je i Jennifer Ashley, koja je u knjizi “Ludilo lorda Mackenzieja” odlično dočarala taj period, uz mnoštvo intrigantnih trenutaka.

Braća Mackenzie bogati su, opasni i ekscentrični lordovi iz Škotskog visočja, a radnja knjige kreće od 1881. godine. Sve dame koje su viđene u njihovom društvu odmah svi gledaju drugačije, upropašten im je ugled i teško da to mogu opravdati društvu. Mackenzieji su poznati po tragedijama, nasilju i skandalima, a udovica Beth Ackeley ni ne sluti što će joj sve sve dogoditi kada upozna Iana Mackenzieja.

Bogata nasljednica upoznaje jednog od braće Mackenzie

Beth je neočekivano postala bogatom nasljednicom, a nakon teškog života kakvog je imala, ni ugled u društvu joj nije jača strana. Čitav život pratila ju je drama, prvo zbog oca alkoholičara, a na kraju je skrbila o svojoj majci sve do njezine smrti. Nakon nekoliko teških godina koje su je umalo dotukle, Beth odluči iskoristiti nasljedstvo te putovati i zabavljati se kako bi se konačno vratila u život. Čini se da joj sve ide po planu sve dok ne upozna najmlađeg Mackenzieja koji je odluči oženiti.

Pouka iz povijesti koja to zapravo nije

“Ludilo lorda Mackenzieja” zabavna je pouka iz povijesti koja zapravo to i nije obzirom na likove i radnju. Jennifer Ashley odradila je izvrstan posao, a naklada Neptun prepoznala je knjigu vrijednu svake pročitane stranice i na tome im svaka čast.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 05.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr