Đubooks📚

Knjiga ‘Hrvatska uzvraća udarac’ na zabavan i sarkastičan način opisuje život Amerikanca u Lijepoj našoj

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 24.12.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Sarkazam je prisutan u svakom poglavlju knjige, kao i njegovo čuđenje birokracijom i ostalim peripetijama s kojima se susreće svaki Hrvat gotovo svakodnevno

Cody McClain Brown je prije nekoliko godina oduševio domaću javnost knjigom “Propuh, papuče i punica”, a prije par dana je objavljena i njegova nova knjiga “Hrvatska uzvraća udarac”. Radi se o sjajnom nastavku opažanja života u Hrvatskoj i nastojanju da strancu upravo Lijepa naša postane dom.

Cody opisuje odnose sa svojom ženom, punicom, kćeri, način na koji želi proširiti krug prijatelja te razlikama koje imaju život u Hrvatskoj i život u SAD-u. Sarkazam je prisutan u svakom poglavlju knjige, kao i njegovo čuđenje birokracijom i ostalim peripetijama s kojima se susreće svaki Hrvat gotovo svakodnevno, a zanimljivo je zapravo što je upravo točno sve opisao, samo sa strane Amerikanca koji je došao živjeti u Hrvatsku.

Neki od nas su potegli malo manje kilometara unutar Hrvatske, a na jednake situacije smo naišli i jednako smo se čudili, svejedno što nismo stranci.

‘Knjiga zvuči kao da slušate epizode Seinfelda bez slike, ali si sliku itekako možete dobro predočiti’

Čitava knjiga „zvuči“ kao da slušate epizode Seinfelda bez slike, ali sliku itekako možete dobro predočiti. Od odnosa s punicom, odnosa sa suprugom te pokušaja da u parku s ocem djevojčice godina njegove kćeri postane prijatelj, sve je opisano u tom tonu. Čak i zavrzlame oko prodaje i kupnje stana. Iskreno mislim da svaki stranac može napisati knjigu o svakoj zemlji u koju dođe i jednako bi se čudio običajima i različitostima od onoga što imaju kod kuće, a za Codyja se iskreno nadam da će knjige nastaviti pisati jer to radi nadasve zabavno.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 24.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr