Đubooks📚

Knjiga ‘Dječak kakvog nema’ sve je samo ne obična priča kakvu očekujete kad pročitate sažetak

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 21.05.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

‘Neke se situacije ne mogu drugačije sagledati nego iz perspektive bajke’

Knjiga “Dječak kakvog nema” sve je samo ne obična priča kakvu očekujete kada pročitate sažetak. Priča prati gospođicu Onu Viktus i čudnovatog dječaka koji su se sprijateljili unatoč činjenici da ona ima 104 godine, a dječak samo 11. Dječak je poslan da joj svake subote pomogne oko uređenja kuće, a dok mijenja hranu za ptice i okopava vrt, Ona dječaku prepričava svoj dugački život i u kakvim se se situacijama nalazila.

Nakon nekoliko susreta, Ona dječaku počinje pričati situacije koje je držala skrivenima desetljećima te počinje shvaćati da joj dječak znači puno više od onoga što si priznaje. Dječak je s druge strane opsjednut s Guinnessovom knjigom rekorda i svake subote prepričava joj nove detalje, a u jednom trenutku Ona se sjeti kako bi i sama mogla oboriti novi svjetski rekord kao najstarija vozačica s valjanom vozačkom dozvolom.

Jedne subote dječak se ne pojavi u njezinoj kući i Ona se zaista zabrine. Situacija postaje još nesnosnija kada se ne pojavi ni subotu kasnije, a jednog dana joj na vrata pokuca njegov otac Quinn koji dolazi završiti posao koji je njegov sin započeo. Sve njihove priče čitateljima otkrivaju novu stranu života, a simpatično je čitati o ženi koja objasni kako u 104. Godini života nije očekivala sklapati nova prijateljstva.

‘Nije loše ni kada imate osjećaj da čitate bajku’

Knjige koje vas tjeraju da razmišljate na potpuno drugačiji način od onoga na koji ste navikli zaista vrijedi pročitati, čisto da vam daju kratak odmak od stvarnosti. Nije loše ni kada imate osjećaj da čitate bajku, jer drugačije na neke situacije u knjigama ne možete ni gledati.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 21.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr