Recenzija

Đubooks: ‘Zao vuk’ je priča o brutalnom ubojstvu koja ledi krv u žilama. Imate moju preporuku

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.01.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Njemačka spisateljica Nele Neuhaus proslavila se kriminalističkim romanima o istragama Olivera von Bodensteina i Pije Kirchhoff, a sama činjenica da su prevedeni na više od 15 jezika dovoljno govori i o kvaliteti krimića

Jedan od njih je i Zao vuk objavljen u nakladi Mozaik knjige, a radi se o romanu koji je od prve do posljednje stranice pun napetosti i intriga.

Brutalno ubojstvo

U rijeci blizu Franfurta pronađeno je tijelo 16-godišnje djevojke. Djevojka je brutalno ubijena, a policija nekoliko dana ne može otkriti njezin identitet te nitko ne prijavljuje njen nestanak. Glavni junaci romana ni nakon četiri tjedna ne mogu utvrditi njezin identitet, čime priča poprima još čudnije razmjere. I dok istraga ne pokazuje nikakve rezultate, u jednom trenutku dolazi poziv za drugi slučaj.

Priča ledi krv u žilama

Istražitelji otkrivaju kako je netko okrutno istukao i silovao popularnu TV voditeljicu Hannu Herzman te ju je zaključao u prtljažnik njezinog vlastitog auta. Voditeljica preživi napad te policiji otkriva nekoliko detalja o napadaču. Tijekom istrage otkrije se kako su voditeljicu napali jer je istraživala vrlo škakljivu priču za svoju emisiju, koja otkriva detalje o slučaju dječje pornografije u koju su upletene velike face društvenog života. Kako se priča raspliće, svi tragovi vode prema uglednicima i domu za nezbrinutu djecu. Strašna tajna koju otkriju ledi krv u žilama, ali u isto vrijeme utječe i na živote istražitelja.

Nele Neuhaus još jednom je dokazala kako je jedna od najboljih spisateljica kriminalističkih romana koja čitatelja drži budnim do samog kraja knjige. Unatoč teškim temama i čudnim zapletima, Zao Vuk je sjajno napisan krimić za koji mnogi daju najbolje preporuke.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr