Recenzija

Đubooks: ‘Eksperiment’ je priča o vezi para koji se odluči prestati seksati kako bi ostvarili svoj cilj

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:01 21.08.2016 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Ciparska spisateljica Myrto Azina Chronidi knjigom ‘Eksperiment’ oduševila je publiku i struku, a radi se o knjizi koju je zaista teško gledati kao jednostavno književno djelo od 140 stranica

Naime, iako kratka, knjiga čitatelja vodi kroz nekoliko različitih priča.

Protagonisti priče su Ona i On koji se na početku knjige odlučuju upustiti u eksperiment i zajednički napisati djelo kroz koje će jedan drugome izraziti kako se osjećaju. Također, odlučuju da će se tijekom “eksperimenta” potpuno posvetiti pisanju te se odriču seksa kako bi potisnuli libido. Rezultat toga je niz priča koje se isprepliću njihovim osobnih razmišljanjima, događajima u njihovom životu te svime što na njih utječe.

Ova knjiga se čita u nekoliko navrata


‘Eksperiment’ je knjiga koju nije fer ocjenjivati, niti joj davati posebne opaske, jer se radi o osebujnom djelu koje će na svakog čitatelja utjecati individualno. Svakako se ne radi o tipičnoj knjizi s tipičnom radnjom koju se čita bez razmišljanja. Ovu se knjigu čita u nekoliko navrata, a u svakom od njih čitatelj dobiva drugačiji osjećaj.

Književno djelo ciparske spisateljice je na kraju krajeva studija erotske ljubavi i duše, kako ga opisuju mnogi kritičari. S druge strane, sama spisateljica kroz knjigu upoznaje samu sebe i svoje osjećaje. Myrto Azina Chronidi je 2010. godine dobila prestižnu Nagradu Europske unije za književnost, a knjiga je prevedena na nekoliko svjetskih jezika do danas.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:01 21.08.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

ĐUBOOKS

Donosimo ekskluzivni ulomak knjige ‘Stakleni mač’

Znanje nam uskoro donosi novo izdanje nastavka književnog serijala o grimiznoj kraljici, koji donosi borbu između vojske koja uz glavnu protagonisticu ulazi u spektakularan sukob s podanicima okrutnog kralja koji želi njihove moći iskorištavati za razvitak svoje nepobjedive moći

Povratak na Net.hr