RECENZIJA

Đubooks: ‘Dečki koje sam voljela’ pitka je, a zanimljiva knjiga koju možete pročitati u jedno poslijepodne

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:59 01.01.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Knjiga “Dečki koje sam voljela” Jenny Han prije dvije godine je osvojila Goodreads i sve štovateljice dobrog chick-lita, a ove godine je prevedena i kod nas u nakladi Fokusa

Priča prati Laru Jean, djevojku koja nikada nijednom dečku nije otvoreno priznala da joj se sviđa. Svim svojim simpatijama pisala je pisma koja je spremala u kutiju za šešire koju je kao djevojčica dobila od svoje majke. Spomenuta kutija odjednom nestaje te se Lara Jean nađe u dosta velikom problemu i treba se suočiti sa svim svojim bivšim simpatijama. Srećom, shvati i da čitavu priču može okrenuti u svoju korist te kreće njezina ljubavna avantura.

Među simpatijama i dečko njezine sestre

Najveći problem s pismima je činjenica da se među simpatijama našao i bivši dečko njezine starije sestre Margot, ujedno i jako dobar prijatelj Lare Jean. Margot je pak s druge strane otišla na studij te nema pojma što se događa doma dok nje nema. Cijeli “vrtuljak” u kojem se našla Lara Jean na kraju dobiva smisao, a kako se ona u svemu postavila provjerite u knjizi.

“Dečki koje sam voljela” toliko je pitko i jednostavno napisana knjiga da je stignete pročitati u jedno popodne. Unatoč jednostavnosti, svaki lik dobiva izgled i karakter, jako je dobro opisan i točno se možete zamisliti u istim problemima dok ste bili u srednjoj školi. Pogotovo situacija u kojoj su tri sestre, jako blizu jedna drugoj što se godina tiče.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:59 01.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr