Đubooks

‘Crnooke Suzane’ je napet psihološki triler o djevojci i njezinom putovanju u vrlo mračno mjesto

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 04.12.2016 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Razvoj situacije čitatelju otkriva stvari koje je stravično i zamisliti u stvarnom životu, a autorica ih je majstorski opisala do svakog detalja

Psihološki triler autorice Julije Heaberlin sjajno je odrađena priča situacije koja otkriva najmračnije dijelove života Tesse Cartwright. “Crnooke Suzane” nadimak je žrtava serijskog ubojice, a Tessa je jedina preživjela djevojka koja dvadeset godina nakon strašnog zločina i dalje nije pronašla mir.

Cvijeće je glavni adut cijele priče

Tessu su pronašli na rubu smrti u polju među razbacanim kostima djevojaka s kojima je bila u zajedničkom grobu, a ne sjeća se ničeg što se dogodilo. Djevojka u vrijeme stravičnog zločina ima 16 godina, a mediji je proganjaju zbog njezinog svjedočenja, zbog kojeg jedan muškarac u zatvoru čeka izvršenje zatvorske kazne. Knjiga je nazvana po intenzivno žutom divljem cvijeću kojim je bio prekriven grob nesretnih djevojaka, a cvijeće je glavni adut čitave priče.

Tessa nakon gotovo dva desetljeća ispod prozora usred veljače pronalazi svježe crnooke suzane koje cvjetaju samo u ljeto te se njezina priča ponovno pokreće. Sve je više uvjerena kako je u zatvoru pogrešan čovjek, a da je ubojica i dalje na slobodi. Prestrašena za vlastiti život, Tessa ponovno pokreće istragu o zločinu koji se pamti još od vremena kada je bila šesnaestogodišnjakinja, a priču priča iz perspektive sadašnjosti te situacije nakon zločina dok je razgovarala sa svojim psihoterapeutom.

Priča je protkana odlično opisanim detaljima

Ponovno se suočava s duhovima i potisnutim sjećanjima, a razvoj situacije čitatelju otkriva stvari koje je stravično i zamisliti u stvarnom životu. Knjiga odlično opisuje najmračnije situacije života djevojke koja je tako mlada osuđena na doživotnu paniku i ne zna kako da se s njom nosi. Tessino putovanje puno je iznenađenja, uspona i padova, a autorica izvrsno opisuje svaki detalj.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 04.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr