Đubooks 📚

‘Brat’ je knjiga koju jednostavno ne možete prestati čitati, jer želite odmah otkriti svaku novu zavrzlamu

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:09 30.04.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Priča do kraja obuhvaća nekoliko gradova i situacija, a isprepliću se i Klarin i Yasminin put

Mislim da je postalo normalno što se krimića tiče da su u startu odlični ako se radi o skandinavskom piscu. Knjiga „Brat“ također nije iznimka u tome. Dodatan plus svemu je sam pisac Joakim Zander koji je živio u skoro svim gradovima u kojima se odvija radnja ove knjige. „Brat“ je ujedno i nastavak priče o Klari Wallden, a prvi dio „Plivač“ postao je međunarodni bestseler te po njemu planiraju snimiti i film.

Nakon što Klari ubiju kolegu, shvaća da je upletena u veliku međunarodnu zavjeru

Klara Wallden u trenutačno živi u Londonu i radi za organizaciju za ljudska prava. Nakon što joj ukradu računalo i ubiju kolegu pred njenim očima, shvaća da je upletena u veliku međunarodnu zavjeru te pokušava otkriti što stoji iza svega. Jedino sigurno u cijeloj priči na koju nailazi je činjenica da svi putevi vode u Švedsku.

Ovo je odlično napisana knjiga puna spletki


S druge strane (iste) priče je Yasmine Ajam koja si je već odavno obećala da će zauvijek štititi svog brata od surovog života u štokholmskom predgrađu. Međutim, niz životnih okolnosti natjerao ju je da pobjegne u New York. Nakon nekoliko tjedana primi vijest da joj je brat Fadi poginuo u Siriji te Yasmine iz istih stopa odlazi u Švedsku jer postoje znakovi da je smrt njenog brata laž te kreće u potragu za njim.

Priča do kraja obuhvaća nekoliko gradova i situacija, a također se i isprepletu Klarin i Yasminin put. Knjiga ima odličan tijek priče i čitatelja tjera da nastavi čitati sve do kraja kako bi se otkrile sve zavrzlame koje se u međuvremenu događaju. „Brat“ je odlično napisana knjiga puna spletki koja se igra i s političkim kriminalom.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 13:09 30.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr