Đubooks 📚

‘Bol’ Lise Gardner uvući će vas u svoju trilersku priču u kojoj frcaju žestoke emocije, a sve zbog potrage za istinom

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.10.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Ovo nije priča o najobičnijem zločinu nego i onome što je čovjeku najbitnije

Jedno je sigurno, moram prestati čitati krimiće i trilere na neko vrijeme, jer ću se zabrinuti da su situacije iz knjige i svugdje oko nas. Ali, dok to skroz ne odlučim, knjiga “Bol” spisateljice Lise Gardner uopće nije loš izbor. Radi se o izvrsnom trileru koji je s jedne strane jako zastrašujuć, a s druge je vrlo logičan (kada dođete do kraja knjige).

Detalji sjedaju na mjesto tek na kraju knjige

Stilus

Protagonistica priče je Tessa Leoni, policajka koja tvrdi da je supruga Briana ubila u samoobrani, što potvrđuju i brojne modrice po njezinom tijelu. Njihova šestogodišnja kći u isto vrijeme nestaje, a Tessu uhite zbog ubojstva. Detektivka D.D. Warren uvjerena je kako je Tessa počinila strašan zločin, no svejedno se daje u potragu za istinom.

Druga strana priče su Warren i njezin bivši partner Bobby koji s njom radi na slučaju, a ujedno je i njezin bivši ljubavnik. Dvojac ponovno radi punom snagom na istom slučaju te čitavo vrijeme pokušavaju ući u um policajke protiv koje su svi dokazi gotovo čitavo vrijeme. Dok Tessa visi o niti zbog svih situacija oko nje, policajci ipak otkrivaju kako postoji dublja priča iza nestanka djeteta, ali i smrti Tessina supruga. Tessa iz stranice u stranicu gubi svaku nadu jer ne postoji nitko kome se može obratiti i tko joj vjeruje, ali imajte strpljenja, svi detalji će sjesti na svoje mjesto dok dođete do kraja knjige.

Ni najčvršći dokazi nekada nisu toliko čvrsti

“Bol” nije samo knjiga o najobičnijem zločinu koji je okosnica svega, već priča o odnosima ljudi, borbi za pravdu te borbi za ono što je čovjeku najbitnije. Lik Tesse se odlično poigrava sa živcima čitatelja jer joj na kraju svega ni sami ne vjerujete u to što priča. Ipak, nisu ni najčvršći dokazi toliko čvrsti koliko mislite. Knjiga je odličan izbor za čitanje u bilo kojoj prilici.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 22.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr