Đubooks 📚

‘Ako se ikada sretnemo’ dirljiva je priča zbog koje ćete se zapitati je li vam ono što želite cijelo vrijeme pred nosom

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 18.06.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Postoje li slučajnosti ili je već sve unaprijed zapisano?

“Ako se ikada sretnemo” spisateljice Kate Eberlen divna je knjiga koja se može sažeti u samo jednu riječ – sudbina. Likovi koje pratimo kroz knjigu žongliraju kroz život na najjednostavniji način, ne razmišljajući kroz sve te situacije da možda negdje postoji netko tko im je zaista suđen.

Ono što je zapisano, prije ili kasnije se dogodi

Tess i Gusa upoznajemo kada su se njihovi putevi prvo počeli ispreplitati. Tess 1997. godine otputuje u Firencu sa svojom prijateljicom, a Gus i njegovi roditelji također se ondje odmaraju. Tess s jedne strane ne namjerava upisivati fakultet već želi pronaći sebe nakon smrti majke, a Gus s druge strane odlazi na fakultet kako bi udovoljio želji svojih roditelja. Njegov brat Ross poginuo je nedugo prije toga, a od nesreće Gus ima potrebu dodvoriti se roditeljima i raditi sve što oni žele.

Ta sudbina ipak nije napisana za njega te kasnije želi pobjeći i napraviti sve kako bi pobjegao od te situacije. Nakon povratka u Englesku, putevi mlade Tess i Gusa se isprepliću, a tijekom idućih 16 godina nailaze na brojne uspone i padove kako u ljubavi, tako i u životu.

Uvući će vas u svijet mašte

Knjiga nas s likovima upoznaje kroz različite faze njihova života i kroz različite godine kako bi dotičnu povezanost što bolje shvatili. Iako se na početku knjige ne čini da će se Tess i Gus ikada susresti, do kraja knjige naiđu na brojne situacije. Sve njihove dosadne i zabavne životne faze dovode do trenutka kada će shvatiti zašto se sve događalo na način na koji se događalo.

Ova dirljiva i simpatična knjiga svakako je vrijedna pažnje, a možda vas malo uputi i u svijet mašte, gdje malo možete i promijeniti smjer događanja.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 18.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr