Bez stresa

Znate li da vas u jutarnjem spremanju usporava čak i kupaonica? Evo kako je najbolje organizirati

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:03 29.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thinsktock
0

Detalji su od presudne važnosti

Loša organizacija kupaonice može vas usporavati onda kada biste trebali biti najbrži, primjerice, ujutro. Tada je svaka sekunda od velike važnosti pa je važno da vam je sve ispred nosa, pogotovo ako se šminkate u kupaonici. Evo kako maksimalno iskoristiti prostor kroz pažljiv odabir elemenata, detalja i pohrane.

1. Svemu nađite svoje mjesto

Ako imate malu kupaonicu, logično je da ćete neke stvari držati na perilici rublja, ali one ne moraju biti razbacane već lijepo složene u plastične kutijice za tu namjenu. One stvari koje koristite na dnevnoj bazi neka budu na dohvat ruke, a druge spremite u ladice ili negdje sa strane.

2. Ogledala neka budu velika

Mi se žene nerijekto kompletno spremamo u kupaonici, pogotovo ako nemamo vlastiti make up kutak. Za to nam je potrebno veliko ogledalo koje olakšava spremanje u jutarnjoj žurbi, a zbog njega se kupaonica čini većom jer reflektira svjetlost na sve strane.

3. Napravite mjesta za prljavo rublje

To može biti košara ili hamper u koji ćete odložiti rublje spremno za pranje pa se tako neće povlačiti po podu.

4. Koristite kutije za ladice

Ako u kupaonici imate element s ladicama, u njih stavite prozirne plastične posude za organizaciju make upa i higijenskih potrepština. Tako će sve biti preglednije, urednije i dostupnije.

5. Neka ručnici budu uvijek dostupni

Otvorene police uvijek su dobar izbor jer nemaju vrata koja se moraju otvarati pa s njih možete u sekundi zgrabiti ručnik.

6. Ne natrpavajte kupaonicu nepotrebnim stvarima

U njoj zadržite minimalizam, pogotovo ako se radi o manjem prostoru. Sve nepotrebne stvari doslovno vas guše, sputavaju i usporavaju.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:03 29.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr