Nekoliko zlatnih savjeta

Želite bolje spavati? Ovo su pogreške u dekoriranju zbog kojih se cijelu noć vrtite u krevetu

Dok spavamo odmara nam se tijelo i duša. Osim dobrog madraca i jastuka, važni su i ostali detalji na koje vjerojatno i niste obraćali pozornost. Posvetite pažnju uređenju i opremljenosti spavaće sobe kako biste bolje i mirnije spavali

Vrtite se u krevetu cijelu noć, a ujutro se budite umorniji nego navečer? Čak se i kupili novi madrac, ali ni to ne pomaže? Odgovor je prilično jednostavan. Ovo su pogreške u dekoriranju vaše spavaće sobe koje možda ometaju vaš san.

Vaše plahte zadržavaju toplinu

Naravno da satenske plahte izgledaju lijepo, ali ako spavate na njima ne omogućavate dobar protok zraka. Lagani materijali se pripijaju uz tijelo i zadržavaju višak topline, zbog čega vam nije udobno u krevetu pa lošije spavate, piše PureWow. Organski pamuk je bolja opcija ako se želite bolje naspavati.

Pretanke zavjese

Divno je kada kroz zavjesu dopiru zrake sunca, ali ne baš i rano ujutro dok spavate. Pronađite zavjese koje su vam lijepe, ali i funkcionalne kako biste ujutro duže spavale.

Intezivna boja zidova

Iako vaš prostor može izgledati baš cool sa statement bojom zida, ali intenzivna crvena možda i nije tako dobra opcija za spavaću sobu. Odaberite jednostavne i nježne boje kako biste se osjećali ugodno i smireno. Tako ćete lakše zaspati.

Na podu nemate tepih

Iako mnogi preferiraju parket u svojim domovima, u spavaćoj sobi ga može biti i previše. Mali tepih ili čak tepison učiniti će sobu savršenim mjestom za odmor.

Pretežak prekrivač

Iako nitko ne želi kupovati za svaku sezonu novi pokrivač, ali temperature se mijenjanju i to utječe na vaš san. Zato je dobro kupiti prekrivač koji je namjenjen za toplije i hladnije vrijeme i koji će čuvati vašu temperaturu tijela.

Previše stvari u sobi

Možda mislite da to ne utječe, ali ako vam je soba zatrpana raznim stvarima, onda se možete osjećati nervozno i to će vam poremetiti san. Očistite zatrpane police, a sve ostale sitnice maknite iz sobe i pronađite im mjesto u nekoj drugoj prostoriji.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr