Divno

Svjetski trendovi u uređenju interijera: Evo najljepših pločica inspiriranih prirodom

Tko kaže da interijer mora biti dosadan ili minimalistički? Razigranih detalja koje možete ubaciti u prostor kako bi živnuo malo je more, a pločice su ovog proljeća veliki hit

Trend korištenja keramike koja izgledom imitira prirodne materijale već je neko vrijeme prisutan na svjetskoj sceni, a sada je tehnologija izrade ovih pločica toliko napredovala da ih je gotovo nemoguće razlikovati. Među njima se najviše ističu zidne i podne obloge koje izgledom imitiraju drvo, a koje su zbog svoje trajnosti, lakoće održavanja te iznimne estetike sve traženije i u Hrvatskoj. To i ne čudi obzirom da se keramika, za razliku od parketa, puno teže oštećuje – posebice u prostorijama gdje se najčešće boravi poput kuhinje ili dnevnog boravka. Trajnost i izdržljivost ovakvih podova izuzetno je važna i u hotelima te ugostiteljskim objektima. Osjećaj sigurnosti kada opušteno možete prihvatiti činjenicu da ste na pod razlili sok, kašicu ili bilo koju drugu tekućinu keramika omogućava zbog svoje vodonepropusnosti. Osim toga, u slučaju da se pločica nepažnjom ošteti ili razbije vrlo ju je lako zamijeniti.

 

“Danas pločice dolaze u različitim oblicima i uzorcima te oko njihova održavanja nema puno brige.  Ako razmišljate kako opremiti interijere, one su definitivno izvrstan odabir. Osim toga, manje su osjetljive na ogrebotine te ih, za razliku od parketa,  nije potrebno svakih nekoliko godina osvježiti. Također, keramika pruža mogućnost ugradnje podnog grijanja i često je cjenovno prihvatljivija od ostalih rješenja”, kažu stručnjaci iz salona Vodotehnika, destinacije koja u svom asortimanu nudi ekskluzivne premijere novih kolekcija najboljih svjetskih proizvođača keramike.

 

Ovaj novouređeni ‘Boutique de Céramique’ smješten na zagrebačkom Jankomiru nudi zvučna imena svijeta keramike, među kojima su cijenjeni Sant’Agostino, Supergres, Piemme i Flaviker, a čiji proizvodi vrhunske kvalitete i talijanske izrade nemaju konkurencije.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr