RECITE ZBOGOM PRAŠINI

Ovo su razlozi zbog kojih vam se u kući stalno skuplja prašina

Stalno čistite, a prašine je opet više nego ikad. Kako bi čišćenje bilo što učinkovitije i vaš dom izgledao ljepše, saznajte zašto se prašina uporno skuplja u vašem životnom prostoru

Izdvojili ste jedan dan za čišćenje kuće kako bi bila blistavo čista, a već sljedeći je prekrivena prašinom. Slažemo se, to je prava frustracija i sve smo prošle kroz to. No, ne morate se zato jednostavno pomiriti sa sudbinom svakodnevnog čišćenja prašine. Kada saznate razloge zbog koji se dosadna prašina ukorijenila u vaš dom, znati ćete i kako je se riješiti

Prozor vam je stalno otvoren

Svjež zrak nije jedino što ulazi u vašu kuću, pogotovo ako živite u velikom gradu ili blizu gradilišta, piše Arhitectural Digest. Kasno navečer i rano ujutro slobodno otvorite prozore kako biste pustili zrak, a tijekom dana ih držite zavtvorene kako bi prašina manje ulazila u vaš dom.

Imate u kući sintetičke materijale

Sintetički materijali privlače više prašine više nego drvo ili kamen. Ne preostaje vam ništa drugo nego da uzmete usisavač u ruke i usisate prašinu koja se nakupila na vašem kauču ili fotelji. Dobra opcija je i čišćenje na paru.

Nedavno ste renovirali stan (ili vaš susjed)

Prašine od građevinskih radova teško se riješiti jer sitne čestice lebde zrakom i polako padaju na predmete u kući.

Imate tepison

Tepisi i tepisoni pravi su magnet za prašinu. Trebate dobar usisavač s kojim biste izvukle prašinu i to barem jednom tjedno. Dva put godišnje upotrijebite čistač na paru kako biste ubili bakterije i grinje.

Čistite samo suhom krpom

Brisanje prašine sa suhom krpom može se činiti produktivno, ali tako sam raspršujete čestice prašine. Kako biste se riješili prašine, čistite vlažnom krpicom.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr