VJEROVANJA KAŽU...

Ovih biste se osam stvari trebali odmah riješiti ukoliko u svoj dom ne želite i dalje unositi lošu sreću

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:00 17.01.2017 / Rubrika: ,
Foto: robuhdee/Instagram
0

Možda ne vjerujete kako stvari mogu donositi nesreću, no mi smo svejedno tu da vas upozorimo…

Iako možda niste praznovjerni (mi možda malo jesmo, priznajemo), ipak vjerujemo kako činite sve da svoj dom učinite što je moguće pozitivnijim mjestom te ga napunite dobrom energijom, kako biste se i sami osjećali što bolje te vodili što zadovoljniji život.

A čini se kako mnogi od nas trenutno u svojim domovima imamo neke predmete koji nam baš i ne donose previše sreće, već upravo suprotno. I zbog toga bismo ih se što prije trebali riješiti…

Elle piše kako se radi o ovih osam predmeta:

1. Razbijeni sat

Uusi keittiön kello ⏲ #myhome #munkoti #mykitchen #vintage #vintageclock

A post shared by Miia (@miia_eliisa) on

Osim što prema pravilima feng shuija nije baš preporučljivo u kući držati potrgani sat, u 19. se stoljeću vjerovalo kako razbijeni sat u kuću donosi nesreću i smrt.

2. Vrata crne boje

Prema kineskoj Feng shui tradiciji, vrata crne boje baš i nisu toliko chic kao što možda mislite, već u naš dom donose lošu sreću. No, postoji i olakotna okolnost – sve je u redu ako su okrenuta prema sjeveru.

3. Ogledala

Čini se kako nisu samo razbijena ogledala ta koja donose nesreću, već ogledala generalno. Legenda kaže kako su ova refleksivna stakla sposobna uzeti čovjekovu dušu, a upravo su zbog toga ljudi u viktorijansko doba prekrivali ogledala kad bi u kući netko umro, u slučaju da duša pokojnika ostane zarobljena unutar ogledala.

4. Stari kalendar

Bilo da se radi o starom kalendaru ili o kalendaru koji pokazuje pogrešan datum i mjesec, nije ga baš dobro imati u vlastitoj kući i vlastitoj blizini. Navodno, ako se pogrešno koristi, može obrnuto utjecati na naš život, s obzirom da je on znak protjecanja vremena, a mi ga ne koristimo na taj način…

5. Razbijeno posuđe

Broken! 😔 #opa #brokendishes

A post shared by Duck Feather Herbs (@duckfeatherherbs) on

Ako vam se bilo koji komad posuđa razbije, trebali biste ga odmah baciti u smeće. A zašto? Pa, prema feng shui tradiciji, posuđe predstavlja obitelj i bogatstvo, a ukoliko svjesno jedemo na potrganim tanjurima ili u kuhinjskim elementima čuvamo razbijene šalice, u svoj život prizivamo nevolje i neuspjeh.

6. Bodljikave biljke

I da, ovdje spadaju omiljeni kaktusi. Naime, prema tradiciji feng shuija, biljke koje na sebi imaju bodlje (s izuzetnom ruža, iako se i na njima bodlje često miču) u naš dom unose negativnu energiju i lošu sreću.

7. Uvenule biljke

#backtowork #deadplant #badplantparent #worksymbolism

A post shared by Kate McMillan (@kate_mcmillan_) on

Ako ste zaboravili brinuti za svoju kućnu biljku te je ona uvenula (oh, vidi čuda), odmah biste je se trebali riješiti. A čak i čuvanje suhih biljaka (što je čest običaj) donosi lošu sreću.

8. Prazna stolica za ljuljanje

Još su davno stari Irci tvrdili i vjerovali kako prazna stolica za ljuljanje u kuću donosi nesreću i priziva mračne sile da u nju sjednu. A još je gore ako se stolica miče sama od sebe…što je znak da se već počelo događati nešto ne tako lijepo.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:00 17.01.2017 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr