Wow 😲

Ove korisne savjete za uređenje vašeg doma sigurno niste znali

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 04.07.2017 / Rubrika:
Foto: giphy
0

Nemojte raditi pogreške pri uređivanju svog doma

Kada stavljate novi namještaj u svoj dom želite da sve bude kako treba, a opet nekada nešto napravite krivo pa tek kasnije shvatite propuste. Možda će vam ovih pet savjeta koje su dizajneri interijera odali Insideru pomoći da odmah na početku napravite najbolje što možete.

Premali tepih

Tepih bi trebao biti dovoljno velik da ispod njega stane sav namještaj. U slučaju dnevnog boravka on bi trebao poslužiti kao podloga koja je dulja od namještaja, dok bi u spavaćoj sobi trebao biti okomit s obzirom na krevet.

Izloženost nereda

“Ako planirate imati otvorene police, čiji je sadržaj vidljiv svima vrlo je važno da pazite što ćete tamo staviti”, rekla je dizajnerica interijera Caitlin Murray. Neka vam stvari budu lijepo organizirane i posložene, a obratite pažnju i na boje, točnije na njihovo slaganje. Želite nešto što će izgledati lijepo, a ne neuredno.

Namještaj u kompletu

Namještaj koji je u kompletu, odnosno ista boja polica, ormara i kreveta izgleda jednostavno previše. Ne želite da vam soba izgleda kao salon namještaja, zar ne? “Na primjer, ne bih kupio okvir kreveta koji se slaže s rubovima stola. Vaša soba će zbog ovoga izgledati kao iz kataloga”, izjavio je dizajner Max Humphrey dodajući da su najbolje sobe one koje izgledaju kao da se namještaj za njih skupljao neko vrijeme.

Premalo svijetla

Više svijetla proširuje prostor i on izgleda puno življe. Dizajnerica Holly Hickey Moore kazala je: “Nekada ljudi samo osvijetle prostor, ali mislim da to nije dovoljno. Treba osigurati razne opcije. Neka svjetlost dolazi i sa stropa, kao i s podne lampe.”

Bez ukrasa

Male stvari prostor čine zabavnim i potpunim. Nemojte zaboraviti koliko su one bitne. U njih unesite dio sebe. Neka upravo ukrasi pokazuju tko ste vi zapravo. Prostor bez njih bio bi jednostavno pust. “Ukrasi su jednako bitni, baš kao i namještaj, televizor i tepisi”, rekla je Moore.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 04.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr