Wow :D

Osam glavnih razloga zašto je bolje živjeti u malom stanu (a neki će vas ugodno iznenaditi)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 09.08.2017 / Rubrika:
Foto: KatarzynaBialasiewicz/thinkstock
0

Mali stanovi imaju svoje prednosti

Kada se radi o življenju u stanovima, veliko nije nužno i bolje. Mali stanovi imaju svoje mane (većinom to što su premali), ali imaju i prednosti. Lakše ih je urediti, ugodnije je i lakše ih je održavati, a nekako više odišu vama. Pop Sugar donosi još neke važne stvari zbog kojih biste možda jednom željeli živjeti u malom prostoru.

Pažljivo biranje namještaja

Neki bi pomislili kako se radi o negativnoj činjenici, ali nije tako. Morate dobro isplanirati što ćete staviti u koju prostoriju i pri tome paziti da dodatno ne smanjite već mali prostor. Isto tako, nema baš previše mjesta za miješanje raznih stilova pa ćete teško pogriješiti. Ono što je najvažnije je da odaberete ukrase i namještaj koji će biti usklađeni. Ovo je poprilično velik izazov, ali jednom kada ćete sjediti u novoj fotelji divit ćete se svojem umijeću i možda pomisliti kako se trebate baviti uređenjem unutarnjeg prostora.

Manje čišćenja

Možda smo ovo trebale staviti na prvo mjesto. Manji prostor znači i manje čišćenja i spremanja. S druge strane, s obzirom da je mali prostor, kada nešto nije na svojem mjesto to se stvarno odmah primijeti. Ali, uvijek možete višak stvari koje vam rade nered samo prebaciti u drugu sobu (ukoliko ju imate).

Lakše je izgraditi svoj stil

Imate manje nepotrebnih stvari jer ih ne možete gdje staviti. A upravo zato i možete stalno mijenjati ukrase, zavjese, slike, jastuke i slično. Dajte si oduška, ali pazite da ne pretjerate.

Budite kreativni

Pazite gdje stavljate namještaj, kako ne biste ostali bez prostora. Police možete staviti iznad televizora ili pak iznad računala, a obavezno nabavite i što više kutija za stvari ili pak krevet ispod kojeg se nalaze ladice. Sve što vam je višak možete tamo pospremiti. Počet ćete cijeniti prostor u kojem živite i osjećat ćete se bolje.

Iskoristite sav prostor

U velikim kućama uvijek imate jedan dio sobe koji ne služi ničemu. U malim stanovima se ovo ne može dogoditi jer je svaki centimetar pametno iskorišten.

Manje stvari

Shvatit ćete koliko vam stvari zapravo treba, a višak ćete izbaciti jer realno nemate prostora za njih.

Stan odražava vas

Pošto nema mjesta za nepotrebne ukrase i stvari, vjerojatno ćete se odlučiti za one koji vam stvarno nešto predstavljaju, kao što su razni suveniri iz zemalja u kojima ste bili.

Možete napraviti dodatan prostor

Ovo vam u velikom stanu nikada ne bi palo na pamet. Možete odijeliti radni dio od dnevnog boravka na vrlo jednostavan način. Sa zavjesom ili lijepom ukrasnom pregradom. Samo malo kreativnosti i vaš stan brzinom svjetlosti dobiva novi izgled.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 09.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr