Genijalno

Odsad na Etsyju možete naručiti LEGO repliku vlastite kuće, ali cijena jedne bi vas mogla mrvicu šokirati

Cijene ovih modela baš i nisu male, ali to iskreno nismo ni očekivale s obzirom da joj je za izradu jednog potrebno i do deset tjedana i više od tisuću LEGO kockica

Na Etsyju navodno možete naručiti LEGO repliku vlastite kuće i to je jedna od zabavnijih stvari koju smo danas saznale. Ova kreativna ideja na pamet je pala dizajnerici Shari Austrian, koja je za Apartment Therapy opisala cijeli proces nastanka jedne ovakve preslatke mini kuće.

Svoje modele, tvrdi, bazira isključivo na fotografijama interijera i eksterijera domova, a ako ih uspije nabaviti, za izradu minijatura koristi čak i arhitektonske nacrte, piše Hello Giggles.

Za izradu jedne kuće potrebno joj je otprilike deset tjedana, a kad završi, model pakira i šalje naručiteljima. I to ne samo eksterijer, već i sve prostorije unutar kuće koje želite imati u mini obliku. Genijalno.

Trgovinu je otvorila 2017. godine, a dosad je skupila hrpu obožavatelja

Ideju za otvaranjem Etsy trgovine na kojoj će prodavati LEGO modele stvarnih kuća dobila je nakon što ju je jedan od njenih sinova navukao na Legiće i nakon što je prvo izradila model njihova doma. Trgovinu je pokrenula početkom 2017. godine, a dosad je već skupila ogroman broj obožavatelja i sve više ljudi naručuje modele vlastitih domova.

Naravno, ovakvi modeli nisu baš jeftini, što nismo ni očekivale, a za  jedan model eksterijera kuće od LEGO kockica morat ćete izdvojiti od 1.500 dolara na dalje, dok modeli koji osim eksterijera uključuju i unutarnje prostorije koštaju od 2.500 dolara pa na više. S obzirom da svaka LEGO kockica košta oko 10 centi, a ona ih prilikom izrade ovih modela iskoristi na tisuće, ovo je zapravo fer cijena.

Kako vam se sviđa ova ideja? Biste li voljele imati i svoju kuću u mini LEGO obliku?

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr