Majstori dizajna

Lovci na nekretnine: 10 lekcija koje smo naučile od simpatičnih blizanaca o kupnji i uređenju našeg doma

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 08.06.2017 / Rubrika:
Foto: propertybrothers/Instagram
0

Ključ je, naravno, u detaljima, ali kakvim?

Ako ste ljubiteljice unutarnjeg dizajna doma, vjerojatno ste naletjele na sve popularniju reality emisiju The Property Brothers, odnosno Lovce na nekretnine. Čak i ako godinama niste ništa pipnuli u kući što se tiče uređenja, posebno je zadovoljstvo gledati kako se iz stare kuće zaostale u vremenu može dobiti nov, moderan dom.

Šarmantna i simpatična braća blizanci, Kanađani Drew i Jonathan Scott osvojili su nas od prve epizode jer jako dobro znaju svoj posao, ali mu pristupaju na zabavan način. Evo što smo naučile od njih:

1. Odbijena ponuda za stan ili kuću nije kraj svijeta

Na TV-u se sve čini lako i brzo, ali to tako nije u stvarnosti. Čak i uz svu Drewovu snalažljivost i stručnost u prodaji nekretnina, mnogo ponuda se odbacuje na dnevnoj bazi. Ako želite kupiti stan ili kuću, imajte strpljenja i ne odustajte nakon par neuspješnih ponuda.

2. Obnavljanje kamina transformirat će cijelu sobu

Čak i kada njihovi klijenti imaju ograničen budžet za uređenje/obnavljanje doma, Drew i Jonathan prvo se bacaju na obnavljanje kamina. Često se odlučuju na modernu, plinsku verziju koja se pali daljinskim upravljačem.

3. Neobične pločice uvijek su dobar odabir

Braća su veliki fanovi neobičnog i posebnog dizajna i boja pločica, pogotovo u kuhinji. Bilo da volite minimalističke i moderne kuhinje u bijeloj boji ili drvene elemente koji odišu toplinom, zanimljive pločice na zidu podići će cijelu prostoriju i dati joj zanimljiv štih.

4. Kromirani detalji odišu elegancijom

Jeste li primijetili da braća često stavljaju kromirane detalje u svaki prostor? Ovo je dobar trik za unošenje elegancije u prostor, a kromirani luster, primjerice, reflektira svjetlost i čini ga većim i raskošnijim.

5. Neutralni prostori trebaju dašak žive boje

Ako volite neutralno uređenje, detlaji poput jastuka, stolica ili zavjesa budu u nekoj živoj boji poput narančaste, zelene ili žute. Ovaj trik prostoru daje dimenziju i šarm.

6. Tapete se mogu uklopiti bilo gdje

Čak i ako vam se na prvi spomen tapeta vrate sjećanja u sedamdesete, vremena su se promijenila i tapete više nisu dosadne kao što su bile. Ima ih u raznim bojama i dizajnima i zbilja mogu prostoriji dati ono nešto. Ne morate ih nalijepiti na sve zidove već odaberite samo jedan.

7. Različite teksture i boje idu zajedno

Zašto mislite da plastika i drvo ne idu skupa? Žive boje i dvije do tri različite teksture namještaja jako dobro funkcioniraju zajedno, ali pazite da ne pretjerate jer biste vrlo lako mogli uroniti u nesklad i kič.

8. Uložite u kupaonicu

Kupaonice nisu samo mjesto gdje vršimo nuždu i peremo se, već mjesto opuštanja. Što se tiče dizajna, malo se raspištoljite živim bojama i fancy detaljima, baš kao da ste ušli u spa.

9. Kada ne znate što biste, pomiješajte rustikalno i moderno

Jer, zašto ne? Drveni pod i vrata u kombinaciji s ostalim čistim i oštrim linijama čini zanimljiv i nimalo dosadan prostor za život. Bezvremenski i sofisticirano ;)

10. Što više svjetla to bolje

Svaki prostor želimo učiniti većim, a to ćemo postići uz otvorene prostore, velike staklene stijene i mnogo dobro raspoređenih rasvjetnih tijela.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 08.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr