JEFTINO I BRZO

Kako očistiti kuhinju za samo pet minuta i to sa sastojcima koje već imate doma

Za čišćenje kuhinje nekada nam treba cijeli dan, ali slijedite li ove trikove to može trajati svega pet minuta

Nije neka sreća provesti slobodan dan tijekom vikenda ribajući pećnicu ili druge kuhinjske uređaje. No, Uskrs se bliži, a vi ne znate kako ćete uspjeti sve očistiti kako vaš dom blistao i kako bi kuhinja u potpunosti bila spremna za pečenje kolača i ostalih jela. Olakšajte si posao i slijedite par trikova koji će vam uštedjeti vrijeme

Korisitite limun za čišćenje mikrovalne

Prerežite limun na pola. Sok iscijedite u malu posudu s vodom, a obje polovice ubacite u tu posudu, poklopite i stavite na pet minuta u mikrovalnu. Svjež miris eliminirati će onaj miris od razne hrane, a para koja se oslobodila omekšati će mrlje koje zatim možete lako prebrisati s vlažnom krpicom, piše PureWow.

Ako želite da vam se sjaje čaše, koristite rižu

Imate li uske čaše ili vaze koje je teško temeljito oprati, nade ima. U to posuđe ulijte malo vode, deterdžent za pranje suđa, malo octa i jednu šalicu sirove riže. Miješajte dobivenu smjesu dvije minute, a zatim isperite i obrišite suhom krpom.

Nerđajući čelik očistite kokosovim uljem

Jeste li znale da vašem hladnjaku, kanti za smeće ili štednjaku od nehrđajućeg čelika možete vratiti onaj stari sjaj uz pomoć kokosovog ulja? Nanesite malu količinu na krpu od mikrofibre i lagano utrljajte. Za svega par sekundi vaši kuhinjski uređaji ponovno će blistati.

Sterilizirajte drvene daske za rezanje u mikrovalnoj

Ovaj trik ne pokušavajte izvoditi s plastičim ili silikonskim daskama za rezanje jer rezltat može biti katastrofalan. Isperite dasku za rezanje pod mlazom vode i stavite je na 60 sekundi u mirkovalnu. To je najbrži i najlaški način da se riješite bakterija koje su se nakupile na njoj.

Osvježite frižider zrncima kave

Malu posudicu ispunite mljevenom kavom i smjestite je na policu u unutrašnjost frižidera. Svakih nekoliko tjedana zamijenite je novom kako bi se neutralizirao miris hrane.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr