Jer znamo da vam treba

I mali stanovi mogu biti oaza mira i zadovoljstva: Evo kako uz 5 glavnih savjeta izbjeći dojam neurednog prostora

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 10.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Vrlo je lako uštedjeti dragocjene kvadrate

Vjerojatno ste već čule da zrcala u prostoriji odaju dojam većeg prostora ili da svjetla boja zidova osvježava prostoriju i radi ju otvorenijom. Bilo da se tek useljavate u stan ili želite obnoviti postojeći, neka vas ne zabrinjava što je možda mali po vašim standardima.

Čak i najmanji prostor može biti šarmantan ako ga uredite s mjerom i ukusom. Elle decor donosi glavnih 5 savjeta za uređenje malog prostora:

1. Počnite od nule

Vrijeme je za rješavanje svih stvari koje ste godinama skupljali, a niste koristili. Ne, neće vam trebati u ‘posebnim prilikama’ jer svaki dan je posebna prilika. Ovo vrijedi i za uništeni namještaj kojem je vrijeme davno prošlo.

2. Razmislite o svojoj dnevnoj rutini

Treba li vam blagovaonski stol ili jedete u kuhinji pa vam je dovoljan neki mali stolić? Jest da je stol praktičan kada dođu gosti, ali vi ćete živjeti u tom prostoru i najvažnije je da je vama udobno i da se ne osjećate zagušeno. Kada se radi o malim stanovima, vrlo je važno biti praktičan što je više moguće.

3. Svakoj prostoriji dajte karakter

To mogu biti zanimljive tapete, specifične boje zidova, detalji ili komadi namještaja. Ne morate čak ni kupovati novi namještaj već možete uz par poteza osvježiti stari ili ga samo drukčije razmjestiti. Ovo vrijedi i za male balkone :)

4. Novi namještaj neka odgovara veličini prostorije

Drugim riječima, ne smije biit prevelik jer će samo zagušiti prostor. Velike teške ormare i komode zamijenite simpatičnim policama i posebnim vješalicama za odjeću.

5. Multifunkcionalni namještaj i detalji su ključ dobrog uređenja

Jedan od najbolji trikova za očuvanje prostora su multifunkcionalni komadi poput kreveta s ladicama, sofa na razvlačenje, stolića koji ujedno mogu biti i prostor za pohranu… mogućnosti su bezbrojne.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 10.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr