Bacimo se na posao

Evo kojih bi se devet stvari trebala odmah riješiti, jer ti u kući samo stvaraju nered, a ne služe ničemu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 24.12.2017 / Rubrika:
Foto: interior_delux / instagram
0

Čišćenje taman prije Nove godine

Već mjesecima planiraš raščistiti stan od nepotrebnih stvari koje godinama gomilaš, a ne služe apsolutno ničemu niti ti na bilo koji način koriste? Možda je sad, prije Nove godine, pravo vrijeme da to napraviš, a evo kojih se devet stvari svakako moraš riješiti, jer ti više nikad, sigurne smo, neće trebati.

DVD-i

Okej, realno, malo tko kod kuće više ima DVD player i gotovo nitko (okej, nitko) više ne gleda filmove na DVD-ima. Već dugo postoji internet (da, da…) i svi mogući Netflix i ini streaming servisi na kojima možemo gledati filmove, serije, emisije…

Kutije DVD-a

Dobro, ne morate baciti baš sve filmove koje ste godinama skupljale. Odnosno, prebacite ih na laptop, računalo ili hard disc, a fizičke DVD-e i kutije zafitiljite u smeće.

CD-i

Ista je stvar i sa CD-ima… Možete glazbu prebaciti na sve što smo navele gore, a kutija i CD-a se možete zauvijek riješiti.

Kutije i ladice za papire i dokumente

Lots of little things. #filecabinets #storage #organized #drawers

A post shared by Sher Novak (@shernovak) on

Realno, sve važne papire danas možete čuvati na računalu, a one baš najvažnije, koje morate imati u fizičkom obliku, vjerojatno možete strpati u jedan jedini fascikl. Svedite gomilanje papira na minimum.

Zalihe hrane i ostalih potrepština

Kao prvo, ovo nije baš najpametnije raditi jer se mnoge stvari mogu pokvariti, a ionako smo gotovo svakodnevno negdje vani, u gradu, blizu trgovina i stvari kupujemo prema potrebi.

Papirnati kalendari

Vjerojatno na papirnati kalendar koji vam možda i stoji na zidu niste pogledale već mjesecima, godinama čak… Imamo mobitele, na kojima nam jasno piše koji je dan i kad se što događa, ondje zapisujemo bilješke za sve važnije datume, i to je sasvim dovoljno. Ogromne zidne kalendare možete odmah baciti u smeće.

Stari magazini, novine, časopisi

Ako one novine iz 2014. nisi otvorila ni jednom nakon 2014., slobodno ih baci u smeće. Kao i sve one još starije koje čuvaš u nekom kutu, gdje samo skupljaju prašinu.

Papirnate ponude jela iz restorana

Ove papire možete reciklirati, jer samo nepotrebno stvaraju nered i gomilaju se, a ionako vjerojatno, kad i naručujete hranu, istu naručujete putem interneta.

Papirnate liste (razne)

Bilo da se radi o ‘to do’ listama, šoping listama, nekim trećim listama – realno, zaista vam ne trebaju. Opet, za sve to imamo mobitele, laptope… Mnogo je jednostavnije i čišće pisati liste na taj način, slažete se?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 24.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr