Jedva čekamo

Dosta nam je sterilnih kuhinja: Ovih sedam trendova u uređenju u 2018. bit će ljepši nego ikad

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.12.2017 / Rubrika:
Foto: antiquefarmhouse/Instagram
0

Boje i detalji doslovno su prekrasni

Kraj 2017. godine polako nam se približava, što znači da je pravo vrijeme za razmišljanje o nekim promjenama koje želimo uvesti u naš životni prostor. Ako već godinama nisi taknula kuhinju niti je osvježila, sigurno će te oduševiti neki trendovi koji nam dolaze u novoj godini.

Nekako nam je dosta sterilnih, minimalističkih kuhinja i drago nam je što će 2018. biti u znaku nekih predivnih detalja i kontrasta. Evo nekih od njih:

1. Tamni podovi

Ako kuhinjske zidove ili elemente planiraš osvježiti nekom svjetlijom nijansom, podovi neka budu tamniji kako bi stvorila ugodnu, a ne sterilnu atmosferu. Pun pogodak su i tamnije ručice na bijelim ormarićima.

2. Sivi tonovi

Siva je uvijek elegantna boja i savršeno odgovara kuhinjama. Međutim, kako ne bi sve bilo dosadno, još više fora je siva koja malo naginje na plavu ili ljubičastu. U kombinaciji s bijelom izgleda fantastično.

3. Metalni detalji

Bilo da se radi o napi, radnoj plohi, držačima ili pipama, bakar ili mjed će unijeti domaći štih i toplinu u, primjerice, modernu kuhinju oštrih linija.

4. Pločice s uzorkom

We HAVE TO work on a project like this! Via: @stylemepretty 📷 : @therese_winberg

A post shared by Denver Carpet & Flooring (@denvercarpetandflooring) on

Umjesto tepiha ili krpara koje samo smetaju na kuhinjskom podu, bolji izbor su definitivno pločice s nekim fora uzrokom. Ovakve pločice nisu rezervirane samo za pod već su odlične i na zidu. Ako ne želiš uzorak posvuda, stavi samo upečatljive bordure.

5. Ručice ormarića u drugoj boji

Eto rješenja za brzo osvježavanje kuhinje! Ako imaš drvene elemente, prebojaj ih u jednu boju, a ručice u drugu.

6. Ne odbacuj crno

Crni kuhinjski uređaji mogu se odlično uklopiti u prostor, pogotovo ako je ostatak kuhinje u pastelnim, nježnim tonovima. To može biti štednjak, hladnjak, mikrovalna, napa ili bilo što drugo.

7. Sve je u detaljima

#📷 @brickfarmhouse1919 Good morning! Starting our Thursday off with this gorgeous farmhouse kitchen nook. We simply love the vintage charm of your hutch, and how it showcases your kitchen treasures both on the shelves and up above. Our vintage inspired Farmer's Market sign looks right at home behind it all! Thank you for sharing your view with us.⠀ ⠀ #myafh #antiquefarmhouse #farmhouse #farmhousehappy #farmhousekitchen #farmhousestyle #currenthomeview #farmhousevintage #kitchen #kitchendecor #hutch #kitchencabinets #kitcheninspo #decorcrushing #finditstyleit #rustic #rusticmademodern #rusticdecor #modernrustic #vintage #vintagestyle #farmersmarket #walldecor #wallsign #thursdayvibes #thursdaystyle #tastythursdaydecor #thursdaymorning #thankfulthursday

A post shared by ANTIQUE FARMHOUSE (@antiquefarmhouse) on

Kuhinja je prostorija u kojoj provodimo puno vremena pa se u njoj moramo osjećati ugodno, zar ne? Samo male preinake čine čuda za atmosferu poput navlaka na stolcima, novih držača za kuhinjske krpe ili pribor. Sve je u igranju s detaljima ;)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr