Skroz izvedivo

Dizajnerica interijera kune se u ova tri jednostavna savjeta: Vaš dom više nikad neće izgledati dosadno i bezveze

Držite se ova tri jednostavna savjeta i vaš će dom uvijek izgledati lijepo, ugodno i skladno

Svi želimo da naš dom uvijek izgleda uredno, čisto, lijepo i ugodno, ali uvijek se nekako trudimo da on bude i na neki način zanimljiv i poseban. Dizajnerica interijera Shannon Smith ima nekoliko super jednostavnih savjeta i pravila kojih bismo se trebale držati prilikom uređenja doma i on više nikada neće izgledati obično i dosadno. Vjerujte nam.

Shannon tvrdi da se, ako želite svoj dom učiniti najugodnijim mjestom na svijetu, morate fokusirati na tri stvari i zapravo je prilično jednostavno, a svoje je tajne ispričala za Pop Sugar. “Ja zaista čvrsto vjerujem u to da vam ne treba mnogo stvari da bi vaš dom izgledao lijepim i završenim. A ako obratite pažnju na ova tri konkretna aspekta – teksturu, boju i slaganje stvari – svaki prostor tako možete učiniti ugodnim i divnim”, objašnjava.

A evo kako se točno osvrnuti na ova tri navedena aspekta i kako svoj dom u trenu učiniti ljepšim. Hoćete li možda poslušati ove njene savjete? Kako vam se čine?

1. Tekstura; Čim više, tim bolje

View this post on Instagram

Credit @interiorbylindawallgren

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

Svom domu “dodajte teksturu tepisima, vintage komadima, prirodnim tkaninama, zavjesama”, savjetuje Shannon.

2. Boja je poželjna, a idealna kombinacija je ona od tri boje

View this post on Instagram

Credit @marenbaxter

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

“Dodajte nekoliko slojeva boja u svoj dom kako biste stvorile dojam dubine, čak i ako su u pitanju neutralne boje. Ja obično uvijek biram tri boje – svijetliju, tamniju i neku ‘u sredini’ – i zatim ih raspoređujem po prostoru”, objašnjava.

3. Slaganje stvari kako biste dobile dojam veličine

View this post on Instagram

Living room love ❤️ By @kateyoungdesign

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

“Velika umjetnička djela, ogledala, veliki tepisi – oni će naglasiti visinu prostorije, kao i njenu širinu. A ako ste zabrinute zato što živite u malenom prostoru, posebno se fokusirajte na ovaj treći savjet, jer vaš dom može vizualno itekako učiniti većim.”

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr