7 savršenih ideja za dekoraciju s kojima ćete osvježiti svoj dom za Uskrs

Kako biste stvorile predivnu uskrsnu atmosferu donosimo vam nekoliko ideja za ukrašavanje životnog prostora

Uskrs je idealna prilika kada možemo osvježiti svoj dom. Nakon temeljitog čišćenja, slijedi dekoriranje. Uživate li i vi u blagdanskom uređivanju stana,  slijedite ideje koje će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled s kojim ćete zadiviti ne samo vaše ukućane, već i drage goste.

Grančice s visećim dekoracijama

Puno ljudi voli dekorirati prostor s različitim visećim dekoracijama. Veće ili manje grane  možete obojiti bijelom ili drugom pastelnom bojom, a na njih objesite pisanice. Na taj način unijet ćete pravo proljetno i uskrsno raspoloženje. Postavite grančice u vazu na istaknutom mjestu u prostoru i vjerujte nam na riječ da nitko neće ostati ravnodušan na ovakav ukras.

Koristite košaru

Mala košarica u koju ćete smjestiti jaja koja ste ofarbali neizostavan je način dekoriranja prostora za Uskrs. Bez obzira odlučite li se za pletenu, plastičnu ili staklenu košaricu s jajima to je odličan je detalj s kojim ćete uljepšati svoj prostor.

 

 

Izaberite upečatljive boje

Ne mora se sve vrtiti oko pastelnih boja. Budite hrabre i izaberite upečatljive boje, poput narančaste i mornarsko plave koje će unijeti toplinu u vaš dom.

Iskoristite svoj vrt

Stol u blagavaonici možete obogatiti cvijećem iz vrta. Izaberite lijepu vazu, oko nje zavežite jednu svilenu mašnu i smjestite tulipane, narcise ili bilo koje drugo cvijeće koje imate u vrtu. Ne samo da će lijepo izgledati, već će vam kuća i predivno mirisati.

Pripremite poklone za goste

Bez obzira pripremate li za svoje goste doručak, ručak ili večeru, ako želite da im posjet ostane u sjećanju priredite zanimljive i origalne poklone. Naravno, ne mora to biti ništa veliko i skupo. Budite originalni. Za svakog gosta na tanjuru ili pored pribora za jelo možete ostaviti ceduljicu s unikatnom porukom kako bi se osjećali posebno.

Predmeti s uskrsnim motivima

Uskrs je sinonim je pastelne boje, zečiće i čokoladna jaja. Upravo su u brojnim trgovinama dostupne takve razne sitnice s motivima Uskrsa. Od salveta, stolnjaka pa sve do slatkih zdjelica i čaša s kojima možete ukrasiti svoj dom.

Pustite djecu da budu kreativna

Pospremanje kuće, odlazak u shopping po namirnice, priprema kolača i obavljanje ostalih sitnica ne ostavlja baš previše vremena za DIY ukrasa. Zato je idealno uključiti djecu u tu aktivnost. Dajte im vodene bojice ili flomastere s kojima mogu bojati jaja.  Osim što će se zabaviti, njihovo malo remek djelo iskoristit ćete kao unikatan detalj.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr