Brzinski ručak: Zapečeni špageti u foliji u umaku od pelata, bijelog vina i tikvica

Image
Foto: Instagram, anadizzle

Recept za ove špagete je nešto drukčiji, ali jednako ukusniji

2.8.2017.
11:50
Instagram, anadizzle
VOYO logo

Jeste li kada tjesteninu s umakom zapekli u foliji? Da, ovakav način pripreme omogućuje da špageti zadrže sočnost, a sir se rastopi. Odličan ljetni ručak ;)

Sastojci:

  • špageti
  • 3 manje tikvice
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • 200 g pelata
  • 150 g pancete
  • sol, papar, šećer, svježi bosiljak
  • naribani sir

Priprema:

  1. Tikvice narežite na kockice te ih prodinstajte na maslinovom ulju. Kada su tikvice omekšale, dodajte im narezanu pancetu te dinstajte sve još oko desetak minuta.
  2. Dodajte pelate i bijelo vino te sve začinite s malo šećera da ubije kiselost i svježim bosiljkom. U međuvremenu skuhajte špagete al dente i dodajte ih umaku.
  3. Sve dobro promiješajte i po porcijama prebacite u foliju, pospite naribanim sirom te poklopite ostatkom folije. Pecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. U slast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo