Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

U tren oka

Brzinski ručak: Zapečeni špageti u foliji u umaku od pelata, bijelog vina i tikvica

Recept za ove špagete je nešto drukčiji, ali jednako ukusniji

Jeste li kada tjesteninu s umakom zapekli u foliji? Da, ovakav način pripreme omogućuje da špageti zadrže sočnost, a sir se rastopi. Odličan ljetni ručak ;)

Sastojci:

  • špageti
  • 3 manje tikvice
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • 200 g pelata
  • 150 g pancete
  • sol, papar, šećer, svježi bosiljak
  • naribani sir

Priprema:

 

  1. Tikvice narežite na kockice te ih prodinstajte na maslinovom ulju. Kada su tikvice omekšale, dodajte im narezanu pancetu te dinstajte sve još oko desetak minuta.
  2. Dodajte pelate i bijelo vino te sve začinite s malo šećera da ubije kiselost i svježim bosiljkom. U međuvremenu skuhajte špagete al dente i dodajte ih umaku.
  3. Sve dobro promiješajte i po porcijama prebacite u foliju, pospite naribanim sirom te poklopite ostatkom folije. Pecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. U slast!

 

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Maline Oršić

Kakvi carevi! Obitelj iz Svete Nedelje radi najslađi posao ikada

Obitelj Oršić iz Svete Nedelje prve je maline posadila prije trinaest godina. Te 2006. imali su tek oko pola hektara zemlje na kojemu su se bavili stočarstvom. Gospodarstvo Oršićevih danas se prostire na ukupno šest hektara. Osim malina, sade i drugo bobičasto voće – ribizl, kupinu, trešnju i borovnicu, a na godišnjoj razini proizvedu oko 40 tona voća.

Povratak na Net.hr