Brzinski ručak: Zapečeni fileti tilapije s parmezanom i kuhanim povrćem

Image
Foto: Thinkstock, mantonino

Za pripremu ove ukusne ribe treba vam svega 15 minuta

11.11.2016.
11:58
Thinkstock, mantonino
VOYO logo

I ovaj vam petak, već tradicionalno, prenosimo jedan riblji recept, a ovaj je ne samo ukusan, već i gotov za manje od pola sata.

Uz ovu ribu sa sirom odlično će ići neki laganiji prilog, a možete ga odabrati po vlastitom ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • pola šalice naribanog parmezana
  • 60 grama rastopljenog maslaca
  • 3 velike žlice majoneze
  • 2 velike žlice svježeg limunovog soka
  • pola žličice suhog bosiljka
  • pola žličice mljevenog crnog papra
  • pola žličice mljevenog, suhog luka
  • pola žličice soli
  • 1 kilogram fileta tilapije

Priprema:

  1. Upalite pećnicu da se zagrije na oko 180 stupnjeva, a lim u kojem ćete peći ribu premažite maslacem ili obložite folijom/papirom za pečenje.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te u smjesu dodajte boliljak, papar, sušeni luk i sol. Sve još jednom dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  3. Filete ribe složite na lim za pečenje te ih stavite u pećnicu na 2-3 minute. Zatim ih izvadite, okrenite i ponovo vratite u pećnicu na 3 minute. Izvadite ih i na njih stavite pripremljenu smjesu parmezana i ostalih sastojaka. Zatim ribe vratite u pećnicu i pecite oko 2 minute, dok se smjesa sira ne rastopi i ne dobije zlatnu boju, a riba ne bude mekana. Ali pazite da je ne prepečete!
  4. Za prilog poslužite kuhani krumpir s peršinom (ili bilo kakvo povrće po vašem ukusu). Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo