Brzinski ručak: Zapečena tjestenina s piletinom i mozzarellom

Image
Foto: Instagram, melaniemakes
Image
Foto: Instagram, melaniemakes

Ove improvizirane lazanje iz tave odličan su današnji ručak

10.1.2017.
12:00
Instagram, melaniemakes
VOYO logo

Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a akda im dodate malo luka, češnjaka i neutralnog sira poput mozzarelle koji se božanstveno rastapa, okus je još bolji.

Sastojci:

  • dvoje pilećih prsa
  • jedan veći crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • koncentrat rajčice
  • tjestenina (penne)
  • dva komada mozzarella sira
  • jedan poriluk
  • parmezan
  • sol, papar, curry, chili, peršin

Priprema:

  1. Pileća prsa začinite solju, paprom, curryjem i popržite na naglo s obje strane (ne previše) te ih potom izrežite na komadiće. Skuhajte tjesteninu al dente.
  2. Na malo ulja popržite luk, češnjak i poriluk, sve zalijte koncentratom rajčice, začinite i dodajte vodu kako biste malo razrijedili umak.
  3. Pustite neka zavrije te dodajte tjesteninu i piletinu. Prebacite u kalup za pečenje (najbolje keramički ili vatrostalni), posipajte mozzarellom, parmezanom i peršinom i pecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo