Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Uvijek ukusan ❤️

Brzinski ručak: Ukusan i brz francuski krumpir sa slaninom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 09.08.2017 / Rubrika:
Foto: makubesry/Instagram
0

Jeli smo ga kao mali, ali ga obožavamo i sad

Francuski krumpir je klasično jelo koje jedemo kad ne znamo što bismo kuhali, a brzo je gotovo. Neki ga rade samo s krumpirom i jajima, a drugi dodaju malo povrća, slanine i kobasica. Što god odaberete, nećete se razočarati ;)

Sastojci:

  • 80 dkg krumpira
  • 1 luk
  • 4 kuhana jaja
  • 1 sirovo jaje
  • slanina
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • sol, papar, bosiljak

Priprema:

  1. Krumpir u ljusci skuhajte u jednoj posudi, jaja u drugoj. Kada su gotovi, krumpir i jaja ogulite te ih narežite na ploške.
  2. Slaninu i luk narežite na manje komade. Na dno posude za pečenje stavite malo ulja te redajte sastojke – luk, krumpir, jaja, slanina i tako sve dok ih ne potrošite.
  3. Na kraju prelijte krumpir mješavinom umućenog jaja i vrhnja. Pecite na 200 °C dok krumpir en dobije hrskavu koricu. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 09.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr