Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Libanonska poslastica

Brzinski ručak: Riža i leća s karameliziranim lukom

Možda zvuči jednostavno, ali je fantastično

Ovo libanonsko jelo inače se zove se moujadara i pravo je ‘jelo za utjehu’ ili za lagan ručak kada trebamo nešto smućkati na brzinu. Uživajte!

Sastojci:

  • veliki luk
  • velika šalica leće
  • pola šalice riže
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, peršin

Priprema:

 

  1. Zagrijte ulje u dubljoj tavi, dodajte mu narezani luk i dinstajte ga oko 10 minuta dok ne dobije smeđu boju. Maknite ga s vatre i stavite na stranu.
  2. Leću stavite kuhati u slanu vodu, pustite neka zavrije, smanjite vatru i neka kuha 15 minuta. Zatim joj dodajte rižu te je posolite i popaprite, poklopite i kuhajte 15-20 minuta.
  3. Kad su leća i riža kuhane i većina vode je isparila, umiješajte u njih luk i svježi peršin. Dobar tek!

Povratak na Net.hr