Brzinski ručak: Puretina punjena špinatom i artičokama u kremastom umaku

Image
Foto: Instagram, cafedelites

Krta puretina odlično se nadopunjuje s bogatim okusom kombinacije zelenjave i sira

3.4.2017.
12:00
Instagram, cafedelites
VOYO logo

Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak. Recept je fenomenalan i ne sumnjamo da će vas oduševiti ;)

Sastojci:

  • dva para purećih prsa
  • 120 g smrznutog ili svježeg skuhanog špinata
  • 250 g kremastog sira (npr. ricotta)
  • 170 g srca artičoka
  • mozarella, naribana
  • parmezan, nariban
  • češanj naribanog češnjaka
  • vrhnje za kuhanje + malo mlijeka
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, bosiljak, origano

Priprema:

  1. Pureća prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom i origanom te ih prerežite po pola, ali ne do kraja (mora ostati 'džepić').
  2. Špinat dobro iscijedite pa ga pomiješajte s kremastim sirom, nasjeckanim artičokama, mozarellom, parmezanom i češnjakom te začinite po potrebi.
  3. Smjesom napunite svaku polovicu prsa, a malo smjese ostavite za umak. Prsa pričvrstite čačkalicama te ih pecite na malo ulja sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju.
  4. Od ostatka smjese napravite umak: zagrijte malo vrhnja za kuhanje i mlijeka te u njih ubacite smjesu od špinata. Pustite za zavrije te joj pridružite piletinu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo