Brzinski ručak: Punjene paprike s kvinojom i mrkvicom

Image
Foto: Thinsktock, supercat67

Šarene punjene paprike odličan su proljetni ručak

6.4.2017.
12:00
Thinsktock, supercat67
VOYO logo

U klasične punjene paprike ide mljeveno meso, no ako niste njegov najveći fan, možete iskoristiti i zdravu kvinoju. Jednako je ukusna :)

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • 2 šalice kvinoje
  • 2 mrkve
  • svježi peršin, bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica octa
  • sol, papar

Priprema:

  1. Isperite kvinoju te je kuhajte u vodi u omejru 1:3 oko 15 minuta. Opet je isperite vodom i dobro ocijedite.
  2. Mrkvu i peršin nascjeckajte te ih pomiješajte s kvinojom i mješavinom maslinovog ulja, octa, soli, papra i bosiljka
  3. Paprike operite, odrežite im vrh pa ih očistite od koštica. Punite ih nadjevom od kvinoje i zapecite u pećnici. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo