Brzinski ručak: Pikantni curry s graškom, slanutkom, rajčicom i krumpirom

Image
Foto: Thinkstock, travellinglight

Toliko je fino da nismo odgovorni ako ćete pojesti više nego inače

13.4.2017.
12:00
Thinkstock, travellinglight
VOYO logo

Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 luk, nasjeckani
  • 4 češnja češnjaka
  • slanutak, grašak (količina po želji)
  • 2 svježe rajčice ili konzervirani pelati
  • 2,5 dcl kokosovog mlijeka
  • 2 žličice kumina
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 4 žličice curryja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • mali komadić đumbira, naribanog
  • peršin

Priprema:

  1. Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.
  2. Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo