Brzinski ručak: Morski bolognese od lignji i maslina

Image
Foto: Thinsktock
Image
Foto: Thinsktock

Ova varijanta bolognese umaka laganija je, a oduševit će vas

6.7.2017.
12:00
Thinsktock
VOYO logo

Htjeli biste nešto morsko, ali vam se jede riba? Zato su tu lignje sljubljene s vinom, rajčicom i špagetima, a tome ukusnom spoju ćete se sigurno vraćati puno puta. Garantiramo ;)

Sastojci:

  • 5-6 lignji
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • koncentrat rajčice
  • sol, papar, bosiljak, kopar
  • masline
  • špageti

Priprema:

  1. Lignje operite, očistite i narežite na kockice, a luk nasjeckajte što stinije. Na ulju prvo prodinstajte luk i češnjak pa im dodajte lignje i podlijevajte ih bijelim vinom.
  2. Dodajte koncentrat rajčice i začinite po želji te pustite da lignje omekane. Na kraju narežite masline i dodajte ih umaku te poslužite sa špagetima. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo