Brzinski ručak: Kremasti njoki sa špinatom i parmezanom

Image
Foto: Instagram, lifeasastrawberry

Najbolja stvar kod njoka je ta što su brzo gotovi, a iznimno ukusni

14.10.2016.
11:50
Instagram, lifeasastrawberry
VOYO logo

Njoki su svestrana namirnica koju ne treba dugo kuhati. Dovoljno je da vriju minutu-dvije i onda ih možete prekriti nekim odličnim umakom. Danas na repertoru imamo jednostavan, a fin umak od špinata.

Sastojci:

  • jedna vrećica njoki
  • 2 žlice maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 15 ml mlijeka
  • svježi špinat
  • sol, papar
  • parmezan

Priprema:

  1. Rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko minutu-dvije. Dodajte brašno da se formira zaprška.
  2. Polako dodajte mlijeko zaprški, stalno mješajući da razbijete grudice. Kuhajte 2-3 minute dok se umak ne počne zgušnjavati.
  3. U međuvremenu skuhajte njoke. Nascjekajte špinat i umješajte ga u umak, posolite i popaprite. Dodajte parmezan i dobro promiješajte.
  4. Kuhane njoke dodajte u posudu s umakom i sve povežite. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo