Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Uživajte!

Brzinski ručak: Kineski stakleni rezanci s piletinom i povrćem

Ovo vrlo popularno jelo oduševit će vas i izgledom i okusom

Kineski stakleni rezanci odlični su za pripremu u woku, ali ako ga nemate, poslužit će i obična dublja tava. Ne trebaju se kuhati već samo namočiti u toploj vodi, što je još jedna prednost :)

Sastojci:

  • jedna pileća prsa
  • stakleni rezanci
  • 2 mrkve
  • tikvica
  • 1 poriluk
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • malo gustina
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Povrće narežite na trakice, piletinu na kockice, a staklene rezance potopite u vruću vodu i ostavite oko 10 minuta.
  2. Na ulju, najbolje kokosovom, popržite piletinu te joj postupno dodajte mrkvu i poriluk. Malo dinstajte, dodajte tikvice i sve začinite đumbirom, solju, paprom i sojom.
  3. Kada je povrće mekano, u šalici s malo vode umiješati gustin i uliti u tavu. Na kraju u umak ubacite ocijeđene rezance. Dobar tek!

Povratak na Net.hr