I vama se događa

Znate li što je ‘hyping’? Sigurno ste se barem jednom bili u toj prilično čudnoj situaciji u vezi, evo o čem se radi

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 23.05.2017 / Rubrika:
Foto: andrej_k/Thinkstock
0

Još uvijek nemamo hrvatske izraze za te i slične termine, ali ne znači da se s tim nismo suočili

Čini se kako u današnje vrijeme na sve strane iskaču izrazi za apsolutno svaku situaciju, pokret ili fazu u kojoj se nalazi odnos između dvoje ljudi. Ako netko odjednom prestane razgovarati s vama, to je ‘ghosting’, a ako se opet pojavi u vašem životu, to se naziva ‘haunting’.

Iako (još) nemamo hrvatske izraze za te termine, mnogi su od nas više puta u životu su iskusili situacije koje ih opisuju, baš kao i najnoviji termin ‘hyping’. Prvog ga je upotrijebila blogerica Vix Meldrew, a potječe od takozvanog ‘hype mana’ koji pomaže ugrijati publiku na rap ili hip-hop koncertu dok ne nastupi glavna zvijezda.

Hyping ima i drugu, ‘neugodnu’ stranu


Kada se ‘hyping’ prebaci na međuljudski odnos, osoba koja ‘zagrijava’ drugu troši dane, mjesece ili godine da bi je ponovo ‘digla na noge’. Jedan partner to radi drugome, primjerice, nakon prekida ili niskog samopouzdanja kako bi bili spremni prekinuti na pravi način prije nego se spetljaju s nekim drugim.

Za svakoga tko je bio u takvoj situaciji zna koliko je ona zapravo bolna…kada vidite nečije najdublje strahove i nesigurnosti i radite sve kako biste mu pomogli pobijediti ih, ali vaš partner onda shvati da vi niste prava osoba za njega. Onda se pitate jeste li učinili nešto krivo? Ne, niste.

Ako se zbog vas netko osjeća bolje, to nikada nemojte shvaćati kao vaš neuspjeh. Odnosi su dvosmjerna ulica i ako vaš partner nema živaca za vaše loše raspoloženje ili stanje ili ga ne zanimaju vaši problemi, to može značiti da vas ne vidi kao ravnopravan par.

Sve u svemu, dobro je zapamtiti da veza između dvoje ljudi nekada jednostavno nije suđena, bez obzira koliko se tko trudio.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 23.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr